Ακόμα συζητιέται: Αυτό είναι το σκίτσο του Αρκά για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ που έγινε viral (Pic)

Ιστορική στιγμή: Το πρώτο αιχμηρό σκίτσο του Αρκά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Pic)

Η αιματοβαμμένη κρεμάστρα δημιουργεί ανατριχίλα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι καταργείται, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση πηγαίνει τη χώρα 150 χρόνια πίσω καθώς άνοιξε τον δρόμο ώστε πολλές συντηρητικές πολιτείες να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις. Η αντίδραση των καλλιτεχνών, μεταξύ άλλων, ήταν άμεση, μέσα σε αυτούς και ο Αρκάς.

O πιο δημοφιλής και εμπορικός Έλληνας σκιτσογράφος δημιούργησε ένα σκίτσο, χωρίς λόγια, μόνο εικόνα, με το οποίο σχολίασε την οπισθοδρομική αυτή απόφαση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για πολλές πολιτείες να κάνουν σχεδόν αδύνατη την άμβλωση σε κοπέλες, ακόμα και αν η εγκυμοσύνη έχει προέλθει από βιασμό ή πρόκειται για ανήλικη εγκυμονούσα.

Στο σκίτσο του φαίνεται η μπροστινή όψη από ένα δωρικού ρυθμού κτήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το οποίο όμως έχει αντί για το γείσο της οροφής μία ματωμένη λευκή κρεμάστρα. Είναι το ανατριχιαστικό μέρος του σκίτσου αυτό που θυμίζει το αντικείμενο αυτό που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν αρκετές γυναίκες για να κάνουν μόνες τους την έκτρωση, σε εποχές που αυτή ήταν απαγορευμένη.

Η αυτοάμβλωση αυτή των γυναικών με την κρεμάστρα είχε οδηγήσει στον θάνατο από αιμορραγία πολλές γυναίκες και η απόφαση αυτή του δικαστηρίου γυρίζει εκατομμύρια γυναίκες των πολιτειών που θα την εκμεταλλευτούν σε εκείνες τις εποχές.

Ακόμα συζητιέται: Αυτό είναι το σκίτσο του Αρκά για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ που έγινε viral (Pic)

 

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.