Όλα τούμπα: Η δημοσκόπηση-«ρουκέτα» για τα 3 μεγάλα κόμματα που αλλάζει τα δεδομένα

Τεράστιο «φάουλ» Ανδρουλάκη...

Η Prorata προβλέπει μεγάλη ανατροπή.

Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες των Ευρωεκλογών και πλέον το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη.

Οι δημοσκοπήσεις βρίσκονται πλέον σε ημερήσια διάταξη, αφού τα κόμματα προσπαθούν να πιάσουν με απόλυτη ακρίβεια τον πολιτικό σφυγμό και να κάνουν τις τελευταίες τροποποιήσεις τους στην προεκλογική τους μάχη.

Το ψυχολογικό όριο της ΝΔ

Η μεγαλύτερη μάχη που έχει να δώσει η Νέα Δημοκρατία είναι με τον ίδιο της τον εαυτό. Το ποσοστό των προηγούμενων Ευρωεκλογών του 2019 (33,12%) είναι το ψυχολογικό όριο που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως όριο επιτυχίας και εκεί κάπου κινείται το κυβερνών κόμμα.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρείται βέβαιο πως θα είναι και σε αυτές τις εκλογές πρώτο κόμμα και δεδομένα με διψήφια διαφορά από τον δεύτερο.

Μάλιστα η τελευταία σφυγμομέτρηση της Prorata έδειξε διαφορά 18% για το κυβερνών κόμμα, που σε όλα τα γκάλοπ δείχνει να ξεπερνάει το 30% και να βρίσκεται πολύ κοντά (ή και πάνω) στο όριο που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός.

Ανατροπή στην δεύτερη θέση

Εκεί, όμως που έρχεται η μεγάλη ανατροπή είναι σε ότι αφορά την μάχη για την δεύτερη θέση. Διότι στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ προσπερνάει για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά μιας μονάδας (11,5% έναντι 10,5%).

Μπορεί όλοι στην Κουμουνδούρου να θεωρούν δεδομένη την δεύτερη θέση, αλλά τα αποτελέσματα του γκάλοπ της Prorata έρχονται να δώσουν νέο ενδιαφέρον στην εκλογική μάχη, που φαίνεται ότι θα έχει πολύ περισσότερα μέτωπα από ότι φαντάζονται οι περισσότεροι.

Κι αυτό διότι οι περισσότεροι αναποφάσιστοι σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει το ποσοστό της αποχής, αλλά και το πολιτικό προφίλ, όσων δεν θα βρεθούν στις κάλπες.

Όπως και να ‘χει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δείχνει να διεκδικεί ανοιχτά πλέον τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό του οποίου ίσως και να είναι το πιο μεγάλο ερωτηματικό αυτών των εκλογών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.