Προσεχώς και στην Ελλάδα: Τα 2 μέτρα που παίρνει εσπευσμένα η Ευρώπη μετά τη δραματική αύξηση κρουσμάτων

Προσεχώς και στην Ελλάδα: Τα 2 μέτρα που παίρνει εσπευσμένα η Ευρώπη μετά τη δραματική αύξηση κρουσμάτων

Oι χώρες της Ευρώπης ξαναθωρακίζονται.

Με το νέο κύμα του covid-19 να σαρώνει για ακόμα ένα καλοκαίρι την Ευρώπη, φαίνεται πια πως η αύξηση των κρουσμάτων, ραγδαία σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να μη φέρνει βαριές νοσηλίες, φέρνει όμως χιλιάδες καθημερινές νέες μολύνσεις, οι οποίες μάλιστα προέρχονται από τις τελευταίες υποπαραλλαγές της Όμικρον.

Στην Ελλάδα η αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων ίσως συνδέεται και με το άνοιγμα του τουρισμού, όμως ακόμα και σε μη τουριστικές παραδοσιακά χώρες η θερινή περίοδος έφερε νέο κύμα κορωνοϊού και μαζί με αυτό νέα μέτρα. Τα βασικότερα μέτρα που βλέπουμε να είναι κοινά σε όσες χώρες τα έλαβαν ή ανακοινώθηκαν ότι θα ληφθούν σε λίγες μέρες, είναι δύο:

H επαναφορά της χρήσης μάσκας σε μμμ, κλειστούς χώρους και σε κάποιες περιπτώσεις δημόσιους χώρους. Στη Γερμανία έχει πάψει από τις αρχές Απριλίου να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Ωστόσο πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ συνέστησε στους πολίτες της χώρας να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους, Μ.Μ.Μ. και εκδηλώσεις, ιδιαίτερα μάλιστα εάν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στην τουριστική Ιταλία η υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 παρατάθηκε στα Μ.Μ.Μ. (με εξαίρεση τα αεροπλάνα) έως το τέλος Ιουνίου.

Το δεύτερο μέτρο που ξεκινάει η Ευρώπη είναι ο προγραμματισμός των εμβολιασμών της 4ης δόσης (δεύτερης αναμνηστικής). Η Γερμανία θα ακολουθήσει την πρόταση του πρόεδρου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, για ταχύ προγραμματισμό εμβολιασμών και περιορισμό των επαφών.

Ενώ στη Γαλλία, η κυβέρνηση της χώρας, συνέστησε στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα για τη δεύτερη αναμνηστική δόση. Στη χώρα μόνο το 25% απ’ όσους προβλεπόταν έχει προχωρήσει στον εμβολιασμό του.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.