Μετά τον «ψυχρό» Μάιο: Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον καιρό στην Ελλάδα…

Ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Μεγάλη Εβδομάδα

Δυσοίωνες προβλέψεις...

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και μπορεί η Γη να μην βρίσκεται σε σημείο χωρίς επιστροφή, αλλά οι επιπτώσεις της μας επηρεάζουν όλους.

Στην Ελλάδα τον Μάιο είχαμε επεισόδια αφρικανικής σκόνης που μας… έπνιξαν αλλά και βροχές. Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι τώρα προβλέπουν πως υπάρχει πιθανότητα να μπούμε ξαφνικά στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Παρ’ όλα αυτά, ο Θοδωρής Κολυδάς κάλεσε τους συναδέλφους του να δείξουν περισσότερη νηφαλιότητα, σχετικά με τις δυσοίωνες προβλέψεις για «μίνι καύσωνα» που θα πλήξει την Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου.

Γράφοντας στο Twitter, o γνωστός μετεωρολόγος ανέφερε πως τα μοντέλα πρόβλεψης δεν συμφωνούν μεταξύ τους, και οι σχετικές αποκλίσεις δεν μπορούν να δώσουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το κύμα ζέστης.

«Ας μη βιαζόμαστε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Τι καιρό «βλέπει» ο Θεόδωρος Κολυδάς

«Ας μην βιαζόμαστε. Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας αρκετά επισφαλείς τις προγνώσεις», γράφει.

Διευκρίνισε όμως πως «Η ζέστη βέβαια έρχεται και αυτό διακρίνεται από την μεταβολή των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa. Στο βίντεο η μεταβολή της θερμοκρασίας στα 850hPa καθώς και οι δύο χάρτες με τις μεγάλες αποκλίσεις θερμοκρασιών μεταξύ τους».

Οι προβλέψεις Αρναούτογλου – Καλλιάνου

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε με ανάρτησή στο Facebook ότι τις επόμενες μέρες θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 36 βαθμούς.

Ειδικότερα, προβλέπεται 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία στις ορεινές περιοχές (500 – 1.000 μέτρα υψόμετρο), ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία, αλλά με πιο αυξημένη σχετική υγρασία.

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Καλλιάνος είπε μέσω του δικού του facebook πως θα «μυρίσει καλοκαίρι» με την έλευση του Ιουνίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως από την Κυριακή, 2 Ιουνίου, θα ανέβει η θερμοκρασία σημαντικά.

Εξηγώντας, αναφέρει πως την Κυριακή θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

Μοιράστηκε δε τις προβλέψεις για ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες στην Αθήνα για τις επόμενες μέρες:

  • Τετάρτη 29/5 : 29°C
  • Πέμπτη 30/5 : 28°C
  • Παρασκευή 31/5 : 28°C
  • Σάββατο 1/6 : 30-31°C (με επιφύλαξη)
  • Κυριακή 2/6 : 33-34°C (με επιφύλαξη)
  • Δευτέρα 3/6 : 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.