Σοκ και δέος: Πολύ άσχημα νέα για τα τιμολόγια του ρεύματος

Πολύ άσχημα νέα: Αυτή είναι η αλλαγή στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα δουν οι καταναλωτές στις χρεώσεις τους από 1η Μαΐου

«Μαύρα» μαντάτα

Μετά τις αυξήσεις στα τρόφιμα και στο φυσικό αέριο έρχονται και ανατιμήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και κατά συνέπεια περαιτέρω πίεση στους προϋπολογισμούς των ελληνικών νοικοκυριών.

Εκατομμύρια νοικοκυριά θα δουν διψήφιες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος τον Ιούνιο, δηλαδή τον μήνα που αρχίσει η μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω κλιματιστικών.

Η ίδια η αγορά προεξοφλεί την αυξημένη ζήτηση και αυξάνει τις τιμές της μεγαβατώρας στη χονδρική στα 80 ευρώ από τα 60,11.

Οι καταναλώσεις του Μαίου, θα χρεωθούν με τιμές κιλοβατώρας που θα κυμανθούν από τα 9,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα μέχρι και τα 11,7 λεπτά ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσης, το αν η πληρωμή θα είναι εμπρόθεσμη ή όχι και φυσικά ανάλογα με τον πάροχο.

Αυτές οι τιμές προέκυψαν με βάση τις τιμές χονδρικής του Απριλίου οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα τιμολόγια του Ιουνίου τα οποία θα υπολογιστούν με τιμές χονδρικής 80 ευρώ…

Πολύ άσχημα νέα

Μάλιστα, σύμφωνα με το OPEN οι τιμές λιανικής θα αυξηθούν κατά 20% και οι τιμές χονδρικής κατά 30%. Πλέον, οι αυξήσεις αναμένεται να φανούν στα πράσινα τιμολόγια, αφού τα κίτρινα έχουν ήδη επηρεαστεί. Αυτά που δεν επηρεάζονται είναι τα μπλε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το 80% των πολιτών είναι στα πράσινα τιμολόγια ενώ προμηθευτές ξεκαθάρισαν πως θα βλέπουμε αυξήσεις στις τιμές κάθε άνοιξη!


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.