Αυτό θα κάνουν οι Ρώσοι στη Λιθουανια για τον αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ

Αυτό θα κάνουν οι Ρώσοι στη Λιθουανια για τον αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ

Οδυνηρές αναμένονται οι εξελίξεις

Ο επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος έσπευσε στον ρωσικό θύλακα από τη Μόσχα, δήλωσε σε αυστηρό τόνο ότι η Ρωσία θα αντιδράσει σε «τέτοιες εχθρικές ενέργειες». Ο Πατρούσεφ φέρεται να δήλωσε σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι αυτά τα μέτρα θα έχουν «σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στον πληθυσμό της Λιθουανίας».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ακόμα ότι η Ρωσία θα «υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα» εάν η εμπορευματική κίνηση δεν αποκατασταθεί πλήρως εντός ολίγων ημερών. Και οι δύο πάντως δεν έγιναν περισσότερο σαφείς.

Η Λιθουανία δεν κατανοεί την κριτική της Ρωσίας για τη μερική απαγόρευση διέλευσης. Σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, ο Γκινταούρας Μπάρτκους, από το Πανεπιστήμιο του Βίλνιους τόνισε ότι κάθε χώρα της ΕΕ έχει υποχρέωση να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εφαρμόσει τις κυρώσεις της ΕΕ που έχουν ψηφιστεί. Δεν μπορεί να γίνεται λόγος για αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ, διότι δεν εμποδίζεται η είσοδος όλων των εμπορευματικών τρένων, αλλά ούτε και των επιβατηγών, στην περιοχή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.