Την χάνει ο Αυτιάς: Αυτοί οι 4 απειλούν να του κλέψουν την πρωτιά σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Κάτι μπέρδεψε: Η γκάφα του Αυτιά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ…

Ποιοι θα εκλεγούν με τη ΝΔ;

Τη «μάχη» του σταυρού θα δώσουν οι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές 2024 την 9η Ιουνίου. Σε αυτές τις ευρωεκλογές μπορούν να μπουν μέχρι και τέσσερις σταυροί προτίμησης.

Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει τις αντίστοιχες έδρες και το 3% των ψήφων.

Οι πρώτες θέσεις στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει», όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αλλά και από τις έρευνες που κάνουν τα κόμματα.

Οι τέσσερις που απειλούν τον Αυτιά

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση σε εξέλιξη για λογαριασμό της ΝΔ, ο Γιώργος Αυτιάς είναι στην πρώτη θέση και διεκδικεί έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ωστόσο, η διαφορά με τους συνυποψήφιους δεν είναι μεγάλη με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να… απειλούν τον Γιώργο Αυτιά στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

  • Ελίζα Βόζεμπεργκ
  • Πύρρος Δήμας
  • Βαγγέλης Μεϊμαράκης
  • Φρέντι Μπελέρης

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, από την πέμπτη θέση μέχρι τη δέκατη, βρίσκεται σε εξέλιξη μια πραγματική «μάχη», μεταξύ των Ελεονόρα Μελέτη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Βούλας Πατουλίδου, Δημήτρη Τσιόδρα και Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκοπική δύναμη των τριών πρώτων κομμάτων, η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει οκτώ ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις ή τέσσερις και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τρεις, αν και η τελική κατανομή των εδρών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητα ή μη της Φωνής Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου και των Δημοκρατών του Ανδρέα Λοβέρδου να εκλέξουν ευρωβουλευτή.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.