Σε 15 μέρες θα το μάθουν όλοι: Αυτό είναι το «μπαμ» που ετοιμάζει ο Τσίπρας

Αναζητά... γυναίκα ο Αλέξης Τσίπρας

Τι ετοιμάζει;

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει μία κίνηση για να δείξει πως είναι παρών στα πολιτικά δρώμενα.

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός θα κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα.

Επί ένα διήμερο θα διεξαχθεί μια πολύ μεγάλη Διεθνής Διάσκεψη, όπου θα παραβρεθούν εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αρκετά σημαντικά πρόσωπα της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς και Αριστεράς.

Εκεί ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η εκπροσώπηση από την Αριστερά και τον κεντροαριστερό – ευρωσοσιαλιστικό χώρο.

Οι εργασίες της θα γίνουν στις 17-18 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών, και το επίσημο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στη διάσκεψη να εκθέσει τα πιστεύω του, ενώ, πλέον, είναι ξεκάθαρο πως δεν θα ιδρύσει δικό του κόμμα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι πρωθυπουργοί, Ευρωπαίοι Επίτροποι, υπουργοί Εξωτερικών και κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και πρώην πρωθυπουργοί πρόεδροι και υπουργοί Εξωτερικών, επικεφαλείς Ινστιτούτων και think tank.

Οι υψηλοί καλεσμένοι από την ΕΕ και την Ελλάδα καλύπτουν ένα ευρύ, διακομματικό δημοκρατικό πολιτικό φάσμα με ιδιαίτερα σημαντική να είναι η εκπροσώπηση από την αριστερά και τον κεντροαριστερό-ευρωσοσιαλιστικό χώρο.

Κορυφαίοι νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τις Βαλκανικές χώρες θα συζητήσουν για τα προβλήματα που αναδύονται αλλά και τις προσπάθειες για την ειρήνη στην περιοχή.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.