Τελευταία δημοσκόπηση: Ποιο ντέρμπι; Περίπατο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Τελευταία δημοσκόπηση: Ποιο ντέρμπι; Περίπατο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ…

«Μαύρα μαντάτα» στην Κουμουνδούρου

Λιγότερες από δυο βδομάδες μένουν μέχρι τις ευρωεκλογές, και τίποτα δεν δείχνει να είναι ίδιο σε σχέση με το φθινόπωρο, στον απόηχο της συντριπτικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

Παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού, η ακρίβεια καλπάζει και η κυβέρνηση δε φαίνεται να παίρνει πραγματικά ρηξικέλευθα μέτρα ώστε να ανακουφιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά, που πλήττονται περισσότερο από ποτέ από το διαρκές «ράλι» τιμών στα είδη βασικής κατανάλωσης.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει το πιθανό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει στο μέλλον αυτό το ζήτημα, για αυτό και οι ευρωεκλογές έχουν πάρει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτήρα ανανέωσης της λαϊκής εντολής που έλαβε πριν ένα χρόνο.

Περίπατο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Στο μέτωπο της αντιπολίτευσης, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ετοιμαζόταν να καταλάβει εκ νέου τη δεύτερη θέση, όμως όσο περνάει ο καιρός και όσο εδραιώνεται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, τόσο περισσότερο κάτι τέτοιο φαντάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να μην πείθει τον προοδευτικό κόσμο που δεν εκφράζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παλεύει σκληρά για την οικοδόμηση ενός προοδευτικού προφίλ.

Στις δημοσκοπήσεις πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει έναν αέρα +3% διαφορά από τον Νίκο Ανδρουλάκη, και δε φαίνεται πιθανό να μπορεί να κλείσει αυτήν τη ψαλίδα, είτε τώρα είτε στο μέλλον.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, η ΝΔ μπορεί να επιτύχει ακόμη και μεγαλύτερο ποσοστό από το 33% που έχει τεθεί ως πήχυς, καθώς δείχνει να ακουμπάει το 34%.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει σταθεροποιηθεί πέριξ του 16%, ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 13%. Εν τέλει διαπιστώνεται πως όσο και αν ήθελε το ΠΑΣΟΚ να πάρει τα πάνω του, δεν στάθηκε αντάξιο των περιστάσεων και η περίοδος που είχε περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη εξέφραζαν την πεποίθηση πως θα είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει περάσει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.