«Αθώος» ο Αυτιάς…

«Αθώος» ο Αυτιάς…

Η απόφαση

Ο Γιώργος Αυτιάς ετοιμάζεται να δοκιμαστεί στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ, αφού εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και μία απόφαση τον έκρινε «αθώο».

Όλα ξεκίνησαν πριν μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στον στρατό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στη Θήβα όπου και εξέτισε την ολιγοήμερη θητεία του.

Τότε, ο Γιώργος Αυτιάς παρουσίαζε την εκπομπή του ΣΚΑΙ το Σαββατοκύριακο και έκανε το εξής ομοφοβικό σχόλιο για τον κ. Κασσελάκη: «Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα; Όταν εκεί θα παρουσιαστεί; Στη Θήβα δε, υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, τους νεοσύλλεκτους και πολύ σωστά το έχουνε κάνει, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει έντονα για αυτό το σχόλιο αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα».

Η «αθώωση» Αυτιά

Η ολομέλεια του ΕΣΡ αποφάσισε κατά πλειοψηφία με ψήφους επτά έναντι δύο (μειοψήφισαν τα μέλη Δημήτρης Σταυρόπουλος και Γιάννης Μιχελάκης) ότι ο ΣΚΑΪ δεν τέλεσε την παράβαση της δυσμενούς διάκρισης προσώπων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού.

Σύμφωνα με την απόφαση , «ο παρουσιαστής, στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και από δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, μεταδίδει πληροφορίες και ασκεί κριτική- με ελαφρώς ειρωνική διάθεση- στα διαδραματιζόμενα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του προέδρου του Σ. Κασσελάκη που είναι δημόσιο πολιτικό πρόσωπο για το οποίο το ενδιαφέρον του κοινού για πληροφόρηση είναι αυξημένο».

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Γιώργος Αυτιάς διατυπώνει τη σκέψη του “δεν παραπέμπει σε ομοφοβικό σχόλιο, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κρύψει μεν το σεξουαλικό του προσανατολισμό, ταυτόχρονα όμως έχει κάνει γνωστό ότι αθλείται πηγαίνοντας σε γυμναστήριο. Επομένως συνάγεται ότι το σχόλιο του παρουσιαστή αφορά τη δυνατότητα του Σ. Κασσελάκη να αθλείται εντός του στρατοπέδου της Θήβας. Συνεπεία των ανωτέρω κρίνεται ότι η εκπομπή δεν προέβη σε δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού», αναφέρει το ΕΣΡ, με την «Αυγή» να κάνει λόγο για απίστευτο σκεπτικό.

Επί της ουσίας, το ΕΣΡ έκρινε πως ο Γιώργος Αυτιάς είναι «αθώος» για όσα είπε.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.