«Αν μαθευτεί μπορεί να μην μπει Ευρωβουλή»: Το tweet – μαχαιριά του Καμμένου για τον λόγο που η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη

Πιο αδύνατος από ποτέ ο Πάνος Καμμένος: αγνώριστος σε νέα εμφάνισή του (pics)

Τι έγραψε;

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την κυβερνητική διάταξη για την καθολική απαγόρευση ενημέρωσης όσων παρακολουθούνται και κάλεσε την ΑΑΔΕ να ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για τον φάκελο που υπάρχει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Η ΑΔΑΕ ζήτησε ενημέρωση για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ωστόσο, πήρε απαντητική επιστολή στην οποία αναφερόταν πως οι λόγοι παρακολούθησης ήταν «εθνικής ασφαλείας». Πλέον, η ΑΔΑΕ αναμένεται να συνεδριάσει για να αποφασίσει τι θα απαντήσει στον κ. Ανδρουλάκη αλλά και στην ΕΥΠ που δεν δέχτηκε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την στάση της ΕΥΠ, που αρνήθηκε να τον ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησής του παραπέμποντάς τον στην ΑΔΑΕ, τόνισε πως θα κινηθεί νομικά.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το 2024 σε μια κανονική, ευρωπαϊκή, χώρα δεν θα έχω ενημέρωση και ότι η ΕΥΠ δεν θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ που είναι ξεκάθαρη» είπε ο κ. Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση «θα είναι τεράστιο πολιτικό κόστος και μια ακόμα μαύρη σελίδα στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη».


Η «μαχαιριά» του Καμμένου

Σχολιάζοντας την άρνηση της ΕΥΠ προς την ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ο πρώην υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, προχώρησε σε μία… περίεργη ανάρτηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η ΕΥΠ «πολύ σωστά» έκανε παρακολουθώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη. Μάλιστα, ανέφερε πως αν γίνει γνωστός ο λόγος παρακολούθησης, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην μπει στην ευρωβουλή!

«Εάν βγει στη δημοσιότητα γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ (πολύ σωστά) τον Ανδρουλάκη μπορεί να μην μπει το ΠΑΣΟΚ καν στην ευρωβουλή», έγραψε ο κ. Καμμένος.

Η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη

Σημειώνεται ότι στις 5 Αυγούστου 2022, μετά από έλεγχο της ΑΔΑΕ αποκαλύφθηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 η ΕΥΠ προχώρησε σε άρση του απορρήτου του ευρωβουλευτή και μετέπειτα προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για διάστημα τριών μηνών, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας.

Σε διάγγελμά του στις 8 Αυγούστου 2022, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν «λάθος» και «δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί», υπεραμυνόμενος ωστόσο της νομιμότητας των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε αποκαλύψει ότι η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του παραιτηθέντα Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μάλιστα μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.