Ώρα ευρωεκλογών: Ποιον υποστηρίζει τελικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ο Μπογδάνος τα έβαλε με τον ΠΟΥ για ένα... πασχαλινό αυγό

Τι αποφάσισε;

Μέσα σε πέντε χρόνια ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει διανύσει μια… χαοτική διαδρομή στην πολιτική.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2019 που από τη δημοσιογραφία μεταπήδησε στην πολιτική κατεβαίνοντας στις εκλογές με τη ΝΔ.

Αλλά η… καριέρα στη Βουλή δεν κράτησε αφού τον Οκτώβριο του 2021 διαγράφτηκε από την ΚΟ της ΝΔ μετά τον καβγά με τον Νίκο Δένδια, τον Θανάση Παφίλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε ο λόγος του είχε χαρακτηριστεί εμφυλιοπολεμικός:  «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές».


Λίγο καιρό μετά, έκανε το νέο του βήμα ιδρύοντας την Εθνική Συμφωνία. Στην εκδήλωση παρέστησαν και αλλά πρόσωπα του ευρύτερου χώρου της δεξιάς, ενώ παρευρέθηκαν και οι πολιτικοί αρχηγοί της Δημιουργίας Ξανά και της Νέας Δεξιάς (Θάνος Τζήμερος, Φαήλος Κρανιδιώτης) με τους οποίους ο Μπογδάνος μετά από νύξεις, συνέπραξε στην ίδρυση της Εθνικής Δημιουργίας στην οποία υπήρξε αντιπρόεδρος. Η πολιτική συνεργασία στο πλαίσιο της Εθνικής Δημιουργίας τερματίστηκε στις 10 Αυγούστου 2022, όταν ο επικεφαλής, Θάνος Τζήμερος τον διέγραψε.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Μπογδάνος ανακοίνωσε την ίδρυση της Πατριωτικής Δύναμης Αλλαγής (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.) της οποίας και ηγείται.

Η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α, σύμφωνα με το κατασταστικό της, προσδιορίζεται ως ένα δεξιό, συντηρητικό, αστικό και οικονομικά φιλελεύθερο κόμμα.

Ωστόσο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος άλλαξε ξανά ρότα και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική και την επιστροφή του στη δημοσιογραφία.

Η… σφαγή και η στήριξη

Το 2023 ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε μεγάλη κόντρα με την Αφροδίτη Λατινοπούλου εξαιτίας της προσφυγής του στον Άρειο Πάγο που είχε σαν αποτέλεσμα την απόρριψη του κόμματος της από τις εκλογές λόγω… σύγχυσης για το όνομα Πατρίδα.

Οι δύο άλλοτε σύμμαχοι έγιναν εν μία νυκτί… εχθροί με την Αφροδίτη Λατινοπούλου να τον αποκαλεί «γυρολόγο» που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΝΔ και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να τη χαρακτηρίζει «ανεπαρκή».

Όμως, φαίνεται πως πρόκειται για περυσινά ξινά σταφύλια αφού στις ευρωεκλογές 2024 ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος θα στηρίξει τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ο λόγος για αυτήν τη μεταστροφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου βασίζεται στο γεγονός ότι, με το μπλόκο της συμμετοχής των “Σπαρτιατών” στις Ευρωεκλογές από τον Άρειο Πάγο, ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ακροδεξιού μορφώματος φαίνεται, δημοσκοπικά τουλάχιστον, να στρέφεται προς το σχηματισμό της Αφροδίτης Λατινοπούλου, πράγμα αρκετά λογικό καθώς πολλές από τις κοινωνικά συντηρητικές και υπερπατριωτικές της θέσεις βρίσκουν ευήκοα ώτα στο κοινό που στήριξε τους “Σπαρτιάτες” στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Μένει να φανεί και στην πράξη αν αυτό το δημοσκοπικό ρεύμα αποτυπωθεί και στην κάλπη, και δούμε τελικά την Αφροδίτη Λατινοπούλου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.