Αλλαγή ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ: Τι έδειξε η μυστική δημοσκόπηση που ζήτησε ο Κασσελάκης

Ποσοστό με το «2» μπροστά: Για την απόλυτη ανατροπή ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές
Το αποτέλεσμα και οι αποφάσεις στο κόμμα

Είκοσι ημέρες πριν τις κάλπες της 9ης Ιουνίου και ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις περιοδείες με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, θέλοντας να αποδομήσει το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά συγχρόνως να αναδείξει την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως μοναδική δύναμη εξουσίας με προοδευτικό πρόσημο, «για μια καλύτερη ζωή» όπως ο ίδιος λέει στους πολίτες.

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου μέσα από τις περιοδείες και τις παρεμβάσεις Κασσελάκη, σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας, αποκωδικοποιούν και τα μηνύματα που λαμβάνουν από τον κόσμο.

Η στρατηγική Κασσελάκη φαίνεται πως έχει φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ που στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές έχει παγιωθεί στη δεύτερη θέση και φαίνεται πως οδεύει στο να πάρει ένα ποσοστό αντίστοιχο με εκείνο επί Τσίπρα το 2023.

Τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις πως δεν τον ψηφίσουν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος και της αριστεράς, κάτι που ο ίδιος γνωρίζει.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο ίδιος ετοιμάζει αλλαγές που θα μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα όπως το Δημοκρατικό στις ΗΠΑ, έστω και με ολίγο από… τραμπισμό στις πολιτικές του.

Δημοσκόπηση για την αλλαγή ονόματος

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο Καταστατικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο.

Στο τραπέζι, όπως φάνηκε και από το ερωτηματολόγιο στον isyriza, που αποκάλυψε το dnews.gr και που οδήγησε στην πρώτη ανοιχτή αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη στο εσωτερικό του κόμματος, έχουν ξανά πέσει τα θέματα της αλλαγής ονόματος και αλλαγής συμβόλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε μυστική δημοσκόπηση που είχε γίνει κατόπιν αιτήματος του Στέφανου Κασσελάκη, το brand name του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητικό, ακόμα πιο αρνητικό ποσοστό ωστόσο σημείωνε η αλλαγή του.

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο η κυρίαρχη (αλλά όχι οριστική) άποψη φέρεται να είναι να μην πειραχτούν όνομα και σύμβολα σε αυτή τη φάση ώστε να μη δοθεί η «νομιμοποίηση» των διαφωνούντων να συγκρουστούν μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version