Αυτά είναι τα κρυφά κρούσματα κορωνοϊού που μας απειλούν όλους

Αυτά είναι τα κρυφά κρούσματα κορωνοϊού που μας απειλούν όλους

«Βράζει» η πανδημία

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να κινείται σε ανοδική τροχιά στη χώρα μας με την πλειονότητα των επιδημιολογικών δεικτών να παρουσιάζει σημαντική αύξηση εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

Σημαντική αύξηση καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία, οι οποίες από 87 κατά μέσο όρο στις 30 Μαΐου έχουν πλέον ανέλθει στις 135, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 55%.

Με βάση τους υπολογισμούς της ερευνητικής ομάδας του καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκου Τζανάκη, ο υψηλός αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία υποδηλώνει πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφει ο ΕΟΔΥ.

Και αυτό φαίνεται απόλυτα λογικό, δεδομένου ότι ο αριθμός των τεστ – αν και παραμένει από τους υψηλότερους στην ΕΕ- έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ αρκετοί πολίτες δεν επιβεβαιώνουν το θετικό self test με rapid, έτσι ώστε να καταγραφεί το περιστατικό. Πρόκειται για ανθρώπους που μπορούν να κυκλοφορήσουν όπου και όποτε θέλουν χωρίς να προειδοποιήσουν τους γύρω τους πως έχουν κορωνοϊό!

Ταυτόχρονα, μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες αναμένεται ραγδαία αύξηση στις διαγνώσεις και μετά ένα πλατώ με βραδεία αποκλιμάκωση που θα διαρκέσει 1-2 μήνες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.