Μοιάζει μη αναστρέψιμο: Τι ποσοστό παίρνουν οι Πατριώτες που στηρίζει ο Κασιδιάρης

Πρώτη ηχηρή «τάπα» σε Κασιδιάρη

Το εκλογικό σώμα γυρίζει την πλάτη...

Δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες Ευρωοεκλογές οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν, με τα κόμματα να αντλούν πολύτιμα δεδομένα, που μπορούν να καθορίσουν τον τόνο και το ύφος της προεκλογικής τους μάχης.

Το πόρισμα από τις τέσσερις ξεχωριστές δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα από τις εταιρίες Alco, Marc, MRB, Pulse είναι πως η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά.

Πιάνει τον στόχο η Ν.Δ.

Σε ότι αφορά το κυβερνών κόμμα, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι πιάνει τον στόχο που είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο οποίος ήταν η διατήρηση της εκλογικής δύναμης που είχε στις περασμένες ευρωεκλογές.

Πράγματι, το εύρος που δίνουν και οι τέσσερις εταιρίες σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου δεν πέφτει πουθενά από το 30% και φτάνει ως το 36,5%, με την μέση τιμή να είναι εντός του στόχου που έχει τεθεί.

Δεύτερο κόμμα σε όλα τα γκάλοπ εξακολουθεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως με τον Στέφανο Κασσελάκη έχει θέσει θέσει ένα πολύ υψηλό όριο στόχου που φτάνει το 20%.

Αμετάβλητη η κατάσταση

Οι μέσες τιμές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αρκετά πιο χαμηλά από αυτό, πιο χαμηλά και από το 17,8% που πήρε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις ηλικίες 17-34, κάτι που δείχνει την δυναμική του στην νέα γενιά.

Τρίτο κόμμα, παραμένει το ΠΑΣΟΚ, που δεν δείχνει να απειλεί για την δεύτερη θέση και δείχνει να παγιώνει την εκλογική δύναμη που είχε στις τελευταίες εκλογές.

Με διψήφιο ποσοστό φλερτάρει πολύ έντονα η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ θρίλερ αναμένεται σε ότι αφορά τα μικρά κόμματα, αφού εκτιμάται ότι από 6 έως 9 κόμματα μπορούν να πιάσουν το όριο του 3% και να εκλέξουν ευρωβουλευτές, με την ΝΙΚΗ, το ΜέΡΑ25 και την Νέα Αριστερά να βρίσκονται αυτή τη στιγμή πιο κοντά στον στόχο.

Οριακά στο 1%

Εκεί που δεν υπάρχει καμία δημοσκοπική αμφιβολία είναι με το κόμμα Πατριώτες του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, το οποίο φαίνεται να στηρίζει και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Το φαινόμενο με τους Σπαρτιάτες δεν φαίνεται ότι θα επαναληφθεί, αφού περίπου 50% από τις διαρροές των ψηφοφόρων τους, πάνε στην Ελληνική Λύση και την Φωνή Λογικής και όχι στους Πατριώτες που σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες για αυτούς μετρήσεις (την δημοσκόπηση της Pulse) παίρνουν ποσοστό 1,1%.

Σε όλες τις υπόλοιπες βρίσκονται κάτι από το 1%, κάτι που σημαίνει πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν πρόκειται να παίξουν σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 3ης Ιουνίου.

Μοιάζει μη αναστρέψιμο: Τι ποσοστό παίρνουν οι Πατριώτες που στηρίζει ο Κασιδιάρης

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.