Εκατομμυριούχος: Θα απαντούσες την πιο πονηρή ερώτηση που έγινε ποτέ στο παιχνίδι;

Εκατομμυριούχος: Θα απαντούσες την πιο πονηρή ερώτηση που έγινε ποτέ στο παιχνίδι;

Αν ναι θα κέρδιζες 50.000.000 δραχμές.

H επιστροφή του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» έφερε χαμόγελα όχι μόνο στους ανθρώπους του ΑΝΤ1 που είδαν ένα παλιό και δοκιμασμένο concept να επιστρέφει με επιτυχία με νέο παρουσιαστή, αλλά και από το φανατικό κοινό του δημοφιλούς τηλεπαιχνιδιού με τα πολλά εκατομμύρια φαν σε όλον τον κόσμο.

Ένα παιχνίδι με τεράστιο εύρος στα χρηματικά ποσά που μπορεί να κερδίσει ο κάθε παίκτης. Από μερικές δεκάδες ευρώ μέχρι 100.000 ευρώ στην νέα του βερσιόν. Και λέμε στη νέα του γιατί κάποτε το παιχνίδι γνώσεων χάριζε μέχρι και 50.000.000 δραχμές, περίπου 150.000€ δηλαδή.

Οι περίεργες ερωτήσεις ποτέ δεν έλειψαν από το τηλεπαιχνίδι. Ειδικότερα στα πολύ μεγάλα ποσά, ακόμα και ο τρόπος που δινόταν η ερώτηση μπορεί να εμπεριείχε παγίδα. Τα πολύ μεγάλα ποσά εξάλλου τα πλησίασαν και τα κατέκτησαν ελάχιστοι παίκτες, τουλάχιστον στην ελληνική ιστορία του παιχνιδιού.

Μία από αυτές τις ερωτήσεις, το μακρινό 2001, ήταν για τα 50.000.000, αφού ο παίκτης πρώτα είχε κερδίσει στην ερώτηση των 24.000.000 ευρώ. Η ερώτηση ήταν «Των παιδιών του Ζεβεδαίου πώς λεγόταν η μητέρα;». Οι πιθανές απαντήσεις ήταν 4: α) Ελισάβετ, β) Μαγδαληνή, γ) Μάρθα, δ) Σαλώμη, με τον παίκτη να μην έχει καμία βοήθεια.

Ο τότε διαγωνιζόμενος απάντησε το «γ», αλλά σωστό ήταν το «δ» και έπεσε από τα 24 εκατομμύρια στα 2 εκατομμύρια ενώ θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα κέρδιζε τα 50. Ήταν ένα σοκ για όλους, παίκτη και θεατές οι οποίοι ζούσαν για πρώτη φορά εκείνο το απόγευμα μία τέτοια τηλεοπτική εμπειρία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.