Με απόφαση Μαξίμου μετά το κάζο Σάττι: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή στην επόμενη Eurovision

Με απόφαση Μαξίμου μετά το κάζο Σάττι: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή στην επόμενη Eurovision

Καταιγιστικές εξελίξεις 

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την πρόκριση της ελληνικής συμμετοχής στον τελικό της Eurovision.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τη συμπεριφορά της Ελληνίδας τραγουδίστριας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Ισραηλινής συναδέλφου της, αλλά και για τα περί «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» που δήλωσαν οι χορευτές της.

Σημειώνεται πως οι χορευτές, σε συνέντευξή του στην αζέρικη τηλεόραση, μίλησαν τουρκικά και αυτοχαρακτηρίστηκαν όπως προαναφέρθηκε. Σε διευκρινιστική τους δήλωση έκαναν λόγο για «παρερμηνεία» και απολογήθηκαν.

«Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις, ευτυχώς που έγινε επανόρθωση» σχολίασε, αρχικά, ο κ. Μαρινάκης για το ζήτημα και συμπλήρωσε: «Μιλάμε για Έλληνες πολίτες χωρίς να αμφισβητείται αυτό και ευτυχώς έγινε επανόρθωση».


Όσον αφορά στο ζήτημα του χασμουρητού και γενικώς της Eurovision, είπε πως «δεν είναι διαδικασία άσκησης πολιτικής και ευτυχώς δεν διατυπώνεται η εξωτερική πολιτική καμίας χώρας εκεί».

«Έχει αντέξει στο χρόνο με σκοπό για να ενώσει τους λαούς μέσα από τη μουσική, δεν τίθεται ζήτημα άσκησης πολιτικής» συνέχισε και έκανε και ένα «προσωπικό», όπως είπε, σχόλιο για την ελληνική αποστολή.

«Όταν κάποιος εκπροσωπεί μια χώρα, ακόμα και σε έναν μουσικό διαγωνισμό, ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του, τη δημόσια εικόνα του και τη συμπεριφορά του γενικότερα».


Η μεγάλη αλλαγή στην Eurovision

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Εξωτερικών ενοχλήθηκαν από τη συμπεριφορά της Μαρίνας Σάττι αλλά και των χορευτών.

Τα σχόλια που ακούστηκαν για την ελληνική αποστολή φέρνουν αλλαγές στην ελληνική αποστολή στην Eurovision, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

Συγκεκριμένα, μετά τη μεταφορά της… δυσφορίας από την κυβέρνηση προς την διοίκηση της ΕΡΤ, το Μαξίμου θα ζητήσει τα τραγούδια να εγκρίνονται με ψηφοφορία του κοινού και όχι απευθείας ανάθεση. Και οι πληροφορίες θέλουν το αίτημα να γίνεται δεκτό οπότε από το 202 επανέρχεται ο εθνικός τελικός!


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.