Έρχονται μεγάλες ανατροπές: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το κόμμα-έκπληξη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Έρχονται μεγάλες ανατροπές: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το κόμμα-έκπληξη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Εκπλήξεις πριν τις κάλπες 

Τα κόμματα ετοιμάζονται για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου και οι πολιτικοί αρχηγοί… λιώνουν τα παπούτσια τους πραγματοποιώντας περιοδείες σε όλη τη χώρα.

Μεγάλος «εχθρός» των εκλογών είναι η αποχή, αφού πρόκειται για την πιο κρίσιμη παράμετρο στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς αναμένουν την ολοκλήρωση του επόμενου κύματος των δημοσκοπήσεων, που ξεκίνησαν στα μέσα με τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, προκειμένου να έχουν μια πιο ασφαλή εικόνα για τη δυναμική της ΝΔ.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, τα πρώτα δείγματα δείχνουν πως σταθεροποιούνται τα ποσοστά της ΝΔ στο 33% και στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν αποκλείουν να το ξεπεράσουν.

Το κόμμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Στις νέες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση με 15% – 15,5% αφήνοντας αρκετά πίσω το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 12%.

Όλοι οι δημοσκόποι, ωστόσο, περιλαμβανομένων και εκείνων που συνεργάζονται με τη ΝΔ, κρατούν επιφυλάξεις για το τελικό ποσοστό του κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει διεισδυτικότητα σε αντισυστημικά και απολιτίκ ακροατήρια, τα οποία δεν μπορούν να ανιχνευτούν με ασφάλεια στις έρευνες της κοινής γνώμης.

Όσον αφορά το κόμμα που μπορεί να φέρει τα… πάνω – κάτω παίρνοντας ψηφοφόρους της ΝΔ, δείχνει τάση σταθεροποίησης. Πρόκειται για την Ελληνική Λύση η οποία παγιώνεται σε ποσοστό πέριξ του 10% και οι δημοσκόποι δεν αποκλείουν περαιτέρω άνοδο που θα προκαλέσει «σεισμό» στις ευρωεκλογές.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ δείχνει να «τσιμπάει», όπως και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου ετοιμάζονται και εκείνοι για την έκπληξη στις ευρωεκλογές συγκεντρώνοντας 3%.

Τίποτα από τα παραπάνω, ωστόσο, δεν δικαιολογούν εφησυχασμό, καθώς έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι τουλάχιστον το 15% των ψηφοφόρων αποφασίζει σχεδόν πάνω από την κάλπη…


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.