Αναταράξεις, «μαχαιριές» και αλλαγές: Κι αν τελικά πάρει όντως αυτό το ποσοστό η Νέα Δημοκρατία;

Δημοσκόπηση-γροθιά στο στομάχι: Ψευδαισθήσεις τέλος…

«Καζάνι που βράζει» η Κεντροαριστερά

Ως ένα ακόμα βήμα στην προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης την οποία προκρίνει ο πρωθυπουργός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και της φιλοσοφίας του ότι οι διαφορές μπορούν να συζητιούνται πολιτισμένα μακριά από εντάσεις και ρητορικές κορώνες, αποτιμούν στην Αθήνα τη συνάντηση 1,5 ώρας Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, στην οποία επισφραγίστηκε η αμοιβαία βούληση για νηνεμία στο Αιγαίο και περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνον ότι το καλό κλίμα που αποτυπώθηκε μπροστά στις κάμερες καταγράφηκε και πίσω από τις κλειστές πόρτες όπου οι δύο ηγέτες συζήτησαν όλα τα διμερή ζητήματα καθώς και τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Η θετική ατμόσφαιρα εξάλλου αποτυπώθηκε και στο κοινό ανακοινωθέν Αθήνας και Άγκυρας, σύμφωνα με το οποίο «και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να εδραιώσουν το σημερινό θετικό κλίμα» και «να διατηρήσουν αποτελεσματικούς διαύλους επικοινωνίας σε πολλαπλά επίπεδα, προς όφελος και των δύο εθνών σε μια ατμόσφαιρα φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».


Ενόψει των ευρωεκλογών, τα εθνικά θέματα είναι ψηλά στην ατζέντα από όλα τα κόμματα προκειμένου να κερδίσουν ψήφους. Η ΝΔ φαίνεται να κερδίζει πόντους μετά και τα όσα συνέβησαν με την νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας.


Η ΝΔ φαίνεται πως οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε νίκη το βράδυ των ευρωεκλογών. Μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης περάσει τον πήχη του 33% αναμένεται να γίνει… σφαγή.

Αν η ΝΔ σημειώσει τέτοια επιτυχία, τότε θα υπάρξουν ανακατατάξεις στην Κεντροαριστερά. Σύμφωνα με το newsbeast.gr, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συζητήσεις είναι έντονες στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και σε περίπτωση που η ΝΔ περάσει το 33% πολλοί θα βγουν να μιλήσουν για την ανάγκη ενότητας του χώρου.

Το τι θα σημαίνει αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά είναι δύσκολο να προεξοφληθεί. Το σίγουρο είναι πως σε όλα τα κόμματα του χώρου θα υπάρξουν έντονες αναταράξεις!

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.