Μπερδεύτηκαν και οι δημοσκόποι: Το κόμμα που πάει δεδομένα πια για το μεγάλο μπαμ στις ευρωεκλογές

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που βγάζουν άκυρα τα ψηφοδέλτια

Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο;

Με τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να απέχουν μόλις ένα μήνα και τους Έλληνες να προσέρχονται στις κάλπες για τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση επέστρεψαν στο «ρινγκ» της πολιτικής σύγκρουσης μετά τη σύντομη πασχαλινή ανάπαυλα.

Μέσω των social media αλλά και με «πόλεμο» ανακοινώσεων, οι πολιτικοί αρχηγοί ανταλλάζουν χαρακτηρισμούς και κατηγορίες για τα θέματα που «καίνε» τους πολίτες, με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες.

Και σε αυτή την εκλογική διαδικασία, τα βασικά πεδία αντιπαράθεσης είναι η ακρίβεια που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες παρά τα κυβερνητικά μέτρα, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, δεν λείπουν ούτε τα εθνικά θέματα από την προεκλογική ατζέντα, αφού οι γείτονές βρίσκουν τρόπους να… μας κρατούν σε εγρήγορση, ενώ τα κόμματα κατηγορούν την κυβέρνηση για την ποιότητα της εξωτερικής πολιτικής της.

Το κόμμα που πάει για το μεγάλο μπαμ

Στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται, η ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση σε απόσταση αναπνοής.

Ενώ αυτά είναι τα πέντε κόμματα που παίρνουν άνετα 3%, ωστόσο υπάρχει ένα που οι δημοσκοπήσεις δεν το δίνουν ψηλά αλλά έχει μεγάλη δυναμική.

Ο λόγος για τη Νίκη που δεν προβάλλεται στα κανάλια αλλά έχει μπει ήδη στη Βουλή. Όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, το κόμμα… σαρώνει στη βόρεια Ελλάδα, όπως και η Ελληνική Λύση, παίρνοντας ψηφοφόρους από τη ΝΔ που έχουν απογοητευτεί. Η Νίκη περνά εύκολα το 3% και παγιώνεται στο 4%, με το κόμμα να ετοιμάζεται για το… μπαμ το βράδυ των ευρωεκλογών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.