Κρίνεται το μέλλον του Κασσελάκη: Αυτό είναι το ποσοστό που εάν δεν το περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί θέμα ηγεσίας

Κρίνεται το μέλλον του Κασσελάκη: Αυτό είναι το ποσοστό που εάν δεν το περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί θέμα ηγεσίας

«Τρίζει» η καρέκλα του

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ κινείται ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσότακη στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ποσοστό που θα λάβει στις ευρωεκλογές. Πρόκειται για μια αναμέτρηση «κλειδί» στην Κουμουνδούρου αφού θα κρίνει και το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία.

Δεν αποκλείεται ένα χαμηλό ποσοστό, να φέρει αμφισβήτηση της προεδρίας του και να ανοίξει έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου.

Προσωπικό στοίχημα του κ. Κασσελάκη είναι η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές αλλά και να ξεπεραστεί ένα συγκεκριμένο ποσοστό, προκειμένου να παραμείνει στην προεδρία.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, ο στόχος είναι το 17,8% που ο κ. Κασσελάκης θέλει να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνει στην προεδρία.

Σε κάθε περίπτωση, η παρτίδα των ευρωεκλογών δείχνει να είναι καθοριστική για τον Στέφανο Κασσελάκη τόσο για την παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό όσο και για την εντός του ΣΥΡΙΖΑ επόμενη ημέρα της εκλογικής μάχης.

Στο πρώτο του εκλογικό crash test έχει ιδιαίτερη σημασία να διατηρήσει αφενός τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφετέρου να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Εάν επιβεβαιωθεί και το βράδυ των ευρωεκλογών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πιάνει 17% και πάνω και να κλειδώνει την δεύτερη θέση ο Κασσελάκης αφενός θα έχει κερδίσει το παιχνίδι στον χώρο της αντιπολίτευσης σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και αφετέρου θα έχει επιβεβαιώσει την ηγετική του φυσιογνωμία εντός της Κουμουνδούρου.

Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φτάσει το 17,8%, θα τεθεί θέμα ηγεσίας και δεν αποκλείεται να γίνουν ξανά εκλογές για την προεδρία στο κόμμα.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.