Κίνηση-ματ Βακάκη: Τα 2 άτομα στα οποία πηγαίνουν τα 109 εκατ. του Mr Jumbo

Κίνηση-ματ στην κρίση: Η ευφυής συμφωνία του Mr Jumbo για τα ενοίκια των καταστημάτων του

Μετά την νέα επιχειρηματική κίνηση

Ο βασικός μέτοχος της Jumbo, ο Απόστολος Βακάκης, πραγματοποίησε το τριακοστό placement την τελευταία επταετία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αλλαγές στον κολοσσό.

Το πακέτο του 3% της Jumbo που άνηκε προσωπικά στον Απόστολο Βακάκη αγοράστηκε από υφιστάμενους μετόχους της εισηγμένης από Ευρώπη και ΗΠΑ, οι οποίοι απέκτησαν 4 εκατομμύρια μετοχές έναντι 27,20 ευρώ ανά μετοχή.

Η διάθεση των μετοχών έγινε μέσω της εταιρείας Tanocerian Maritime συμφερόντων του Απόστολου Βακάκη με το εισπραχθέν τίμημα να φθάνει, όπως ήταν αναμενόμενο στα 108,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ot.gr.

Ο επικεφαλής των Jumbo εισέπραξε από αυτή την ενέργεια το ποσό των 109 εκατομμυρίων ευρώ και θα το δώσει στις κόρες του, Χριστίνα και Σοφία, οι οποίες είναι παντρεμένες με εφοπλιστές.

Ας σημειωθεί ότι πριν 3 χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021, ο 70χρονος σήμερα επιχειρηματίας είχε εισπράξει άλλα 77,17 εκατ. ευρώ, από την παραχώρηση του 3,86% της εταιρείας έναντι των 14,7 ευρώ ανά μετοχή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια δυναμικό 2023 για τα Jumbo, καθώς είδε άλμα κερδοφορίας 21,88% και καθαρά κέρδη 303 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του ομίλου ξεπέρασαν το φράγμα του 1 δισ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά +13,90% σε σύγκριση με το 2022, στα 1.081,39 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.