Έκπληξη για πολλούς: Αυτή είναι η θέση του Φρέντι Μπελέρη σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Κόντρα στις προβλέψεις: Η απόφαση Μητσοτάκη για τον Φρέντι Μπελέρη

Δεν το περίμεναν στη ΝΔ

Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη προκάλεσε αντιδράσεις ενώ ο ίδιος παραμένει φυλακισμένος στην Αλβανία. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση Μπελέρη ευρωπαϊκό θέμα και υπερασπίστηκε την υποψηφιότητά του. Ταυτόχρονα, ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, έχει ξεκινήσει μαραθώνιο περιοδειών εξ ονόματος του πατέρα του και κάνει συνεχώς συναντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση συμπερίληψης του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είχε έναν εμπνευστή: τον πρώην υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου. Αρχικά είχαν εκφραστεί προβληματισμοί για τη συμπερίληψη του ονόματός του, οι οποίες κάμφθηκαν.

Ο Φρέντης Μπελέρης στις δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με το newsit.gr, στις πρώτες δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους της ΝΔ, υπάρχει και μια έκπληξη με τον Φρέντι Μπελέρη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπελέρης στις δημοσκοπήσεις παίζει στην 4η – 5η θέση. Η ΝΔ ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει αναμένεται να εκλέξει 7– 8 ευρωβουλευτές.

Το γαλάζιο εκλογικό επιτελείο θεωρεί ότι δεν είναι τόσο οι ψήφοι τις οποίες μπορεί να επαναπατρίσει ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας όσο είναι η αύξηση της συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της ΝΔ σε μια περίοδο που υπάρχει δυσαρέσκεια για κυβερνητικές επιλογές (νόμος για ομόφυλα ζευγάρια) και αστοχίες και ελλείψεις (Τέμπη, ακρίβεια, ) ενώ υπάρχει και η αίσθηση ότι απομακρύνεται από τα δεξιά, πατριωτικά, συντηρητικά κοινά της.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.