Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταλάβατε τώρα ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά; 

Για ποιο λόγο ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο νόμιζαν όλοι

Καταιγιστικές εξελίξεις 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε για μια νέα εξαετή θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του, σε μια τελετή που μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, το Κίεβο θέλησε να του κάνει ένα διαφορετικό… δώρο.

Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, ο Πούτιν  είπε ότι η Ρωσία δεν αποκλείει τον διάλογο με τη Δύση, όμως αυτός πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροις. Και μπορεί να φάνηκε πως επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, αλλά στο παρασκήνιο τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Την ημέρα της ορκωμοσίας του Πούτιν, η Ουκρανία του έκανε «δώρο» τη σύλληψη πρακτόρων που είχαν εκπονήσει σχέδιο για τη δολοφονία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Στόχοι ήταν επίσης ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού της Ουκρανίας Κιρίλο Μπουντάνοφ και ο επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών Βασίλ Μαλιούκ.

Η δολοφονία των τριών οργανώθηκε από τους αξιωματικούς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών Μαξίμ Μισούστιν, Ντμίτρο Περλίν και Αλεξέι Κορνέφ.

Το σχέδιο ήταν να βρεθεί κάποιος στο περιβάλλον Ζελένσκι για να τον δολοφονήσει ενώ για τον Μπουντάνοφ και τους άλλους στόχους το σχέδιο ήταν να δολοφονηθούν με πυραυλικό χτύπημα, με drone-καμικάζι και τελικά με άλλο ένα χτύπημα με πυραύλους που θα εξαφάνιζε τις αποδείξεις για τα drone.


Σε υποκλαπείσες συνομιλίες ο Περλίν αναφέρεται στην πυραυλική επίθεση με στόχο τον Μπουντάνοφ ως «το μεγάλο πουλί» και για το χτύπημα με drone με τη φράση «μικρό πουλί». Ο ίδιος φέρεται να έλεγε ότι «η σειρά είναι πύραυλος, drone, πύραυλος».

Ο ένας από τους δύο Ουκρανούς που συνελήφθησαν φέρεται να είναι συνταγματάρχης ο οποίος είχε συναντήσει τον Κορνέφ μυστικά πριν το 2022 σε γειτονική ευρωπαϊκή χώρα.


Στη ρωσική λίστα των καταζητούμενων ο Ζελένσκι

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, η Ρωσία έβαλε τον πρόεδρο της Ουκρανίας στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Ζελένσκι καταζητείται «με βάση ένα άρθρο του ποινικού κώδικα» αναφέρεται σε αυτό το λακωνικό κείμενο, που δεν διευκρινίζει τίποτα για τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Ουκρανό πρόεδρο.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.