Μία ανάσα από το θαύμα: Ούτε οι δημοσκόποι καταλαβαίνουν πώς το έκανε αυτό ο Ανδρέας Λοβέρδος…

Μία ανάσα από το θαύμα: Ούτε οι δημοσκόποι καταλαβαίνουν πώς το έκανε αυτό ο Ανδρέας Λοβέρδος…

Το... θαύμα

Πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές και τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, δίνοντας «μάχη» για να κερδίσουν τους αναποφάσιστους.

Ο υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, ακτινογραφεί τις τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνών η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη του πολιτικού σκηνικού με τάσεις σταθεροποίησης και μέσο όρο 33,1%. Με άλλα λόγια πολύ κοντά στον πήχη που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να εξασφαλίσει το κυβερνών κόμμα ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη δεύτερη θέση και διατηρεί ένα ποσοστό κατά μέσο όρο της τάξης του 15,4%, εισπράττοντας αντισυστημικά και απολιτίκ ακροατήρια. Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ έχασε ποσοστά και κινείται στο 12,2%.

Το θρίλερ της κάλπης και το… θαύμα Λοβέρδου

Το θρίλερ της κάλπης, σύμφωνα με την ανάλυση του Ζαχαρία Ζούπη, είναι ακριβώς αυτό: Όλα είναι ανοικτά για την 3η θέση καθώς η Ελληνική Λύση δείχνει να πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ εμφανίζεται ενισχυμένο, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ Νέα Αριστερά και Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου δείχνουν ότι μπορούν να σπάσουν το φράγμα του 3%!

Ο κ. Ζούπης καταλήγει λέγοντας πως «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και ιδιαίτερη σημασία θα έχουν οι μετρήσεις που θα γίνουν μετά το Πάσχα» οπότε και θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα. Άλλωσε, «ό,τι και να δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην αποτύπωση των αναποφάσιστων, από σειρά εκλογικών μαχών έχει φανεί ότι τουλάχιστον το 15% των ψηφοφόρων αποφασίζει σχεδόν πάνω από την κάλπη» τονίζει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.