Μετά τον «χαμό» με Κασιδιάρη: Δεν υπάρχει κανένας φόβος με τους Σπαρτιάτες

Η απόλυτη ντροπή: Ο δήμος - έκπληξη που οι Σπαρτιάτες ήρθαν τρίτοι με 12,55%

Ποιος θα πάρει τις ψήφους μετά την απαγόρευση καθόδου στις ευρωεκλογές;

Με απόφαση του Αρείου Πάγου οι Σπαρτιάτες δεν θα κατέβουν στις ευρωεκλογές. Ταυτόχρονα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι 11 βουλευτές που εκλέχτηκαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης και ο δικηγόρος Σωτήριος Μεταξάς.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στις εκλογές του 2023, για ηθική αυτουργία στο συγκεκριμένο αδίκημα στον Ηλία Κασιδιάρη και για συνέργεια σε αυτό κατά του Σωτήρη Μεταξά που φέρεται να μετείχε στις συναντήσεις βουλευτών με τον έγκλειστο Κασιδιάρη.

Την προκαταρκτική έρευνα που οδήγησε στη δίκη είχε διενεργήσει αυτοπροσώπως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα περί εκβιασμών και greek mafia στο κόμμα.

Ο Άρειος Πάγος στο σκεπτικό του για απαγόρευση της καθόδου των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πραγματικός αρχηγός είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης:

«Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, το οποίο υποκαθιστά τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, (…)».

Πού θα πάνε οι ψήφοι;

Στις εκλογές του 2023 οι Σπαρτιάτες πήραν ποσοστό 4,68% και μετά την απαγόρευση της συμμετοχής του κόμματος στις ευρωεκλογές τα κόμματα δεξιά της ΝΔ διεκδικούν τις συγκεκριμένες ψήφους.

Πού θα πάνε οι χιλιάδες που ψήφισαν τους Σπαρτιάτες στις εθνικές εκλογές. Έμπειρος δημοσκόπος αναφέρει στο reader.gr, πως το πιθανότερο είναι οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών να μην εμφανιστούν, εφόσον δεν θα υπάρχει το κόμμα στα ψηφοδέλτια. Οπότε δεν υπάρχει καμία ανησυχία…

Άλλωστε, οι ψηφοφόροι γραμμή παίρνουν από τον έγκλειστο αρχηγό ο οποίος λογικά δεν θα τους κατευθύνει κάπου…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.