Αλέξης Τσίπρας: «Ρήξη» και τον περιμένει στη γωνία…

Κόντρα σε όλους: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Αναμενόμενο; Ίσως...

Ήρεμος, απομακρυσμένος και σπανίως στα φώτα της δημοσιότητας… λόγω επιλογής.

Αυτή είναι η πολιτική εικόνα του Αλέξη Τσίπρα μετά την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο του ΣΥΡΙΖΑ πριν από έναν, περίπου, χρόνο- μία κίνηση που, μην ξεχνάμε, έφερε τον Στέφανο Κασσελάκη στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη «γέννηση» της Νέας Αριστεράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για το πολιτικό του μέλλον, όμως αυτό δεν σημαίνει πως παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις. Το αντίθετο: ενημερώνεται για τα πάντα και απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει».

Φυσικά, με τα επιτελεία των κομμάτων να κινούνται αποκλειστικά και μόνο σε ρυθμούς Ευρωεκλογών και τους πάντες να κάνουν ό,τι μπορούν για ν’ ανεβάσουν τα ποσοστά τους (την στιγμή που αυτό του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έχει «κλειδώσει»…), το κομβικό ερώτημα μοιάζει να είναι ένα για τον Αλέξη Τσίπρα: το αν θα μιλήσει για να υπάρξει πόλωση στο κόμμα που ο ίδιος εκτόξευσε ή θα επιλέξει τον δρόμο της σιωπής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Τσίπρας θα μιλήσει.

Ωστόσο, θα είναι μια γενική κουβέντα για την προοδευτική παράταξη και δε θα σταθεί τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη τον οποίο- και αυτό είναι το… κλου της υπόθεσης- περιμένει στη γωνία σε περίπτωση κακής «απόδοσης» του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, μερικά πράγματα δεν ξεχνιούνται…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.