Κρυφή δημοσκόπηση: Αυτό είναι το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση ανατροπών: Τρελή έκπληξη με τη Χρυσή Αυγή που δεν περίμενε κανείς
Αν, φυσικά, δεν αλλάξει δραματικά κάτι μέσα στον επόμενο μήνα.

Και τώρα… ευρωεκλογές!

Μπορεί να μένει κάτι παραπάνω από ένας μήνας για να φτάσουμε στις κάλπες, όμως τα επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει φωτιά και οι πολιτικοί αρχηγοί οργώνουν την Ελλάδα με εμφανή στόχο το ν’ ανεβάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα ποσοστά των κομμάτων τους, καθώς οι ευρωεκλογές θα δείξουν πάρα πολλά, έναν, μόλις, χρόνο μετά τις τελευταίες (διπλές) εθνικές.

Φυσικά οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν και πολλές φορές τ’ αποτελέσματα είναι… διφορούμενα, αφού βλέπουμε συνεχείς εναλλαγές.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι και τόσο μπερδεμένα: η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί γύρω στο 31% με 33% σημειώνοντας σημαντική πτώση, όμως παραμένει έναν αιώνα μπροστά από τους «διώκτες» της.

Το μεγάλο ζητούμενο, βέβαια, είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω (και) του ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε ως στόχο το 17.8% που πήρε το κόμμα του πέρυσι το καλοκαίρι, όμως η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται να φτάσει τόσο ψηλά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την τελευταία και αξιόπιστη σφυγμομέτρηση πίσω από… κλειστές πόρτες ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί οριακά πάνω από το 15%.

Και μπορεί να είναι σαφώς πεσμένος, όμως δεν πρόκειται ν’ απειληθεί από το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση, μιας και το Κίνημα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι σαφώς πιο πίσω.

Μέχρι πριν 1-2 μήνες, θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το φαβορί για το… ασημένιο μετάλλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version