Εντολή για πυρ: Το «σχέδιο 1» του Ερντογάν για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Έπρεπε να γίνει καιρό: Έκοψαν το «βήχα» στον Ερντογάν...

Το ακραίο σενάριο της γενικής σύρραξης.

Ιαχές πολέμου εναντίον της Ελλάδας εκστόμισε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της στρατιωτικής άσκησης, με σενάριο την κατάληψη νησιού. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπ. Άμυνας της Τουρκίας, με τους δύο άντρες να δείχνουν ότι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο εμφανίζεται ποσοτικά αναβαθμισμένη στην αναμονή των εκλογών εντός των τουρκικών συνόρων.

Οι αναλυτές και μελετητές των τουρκικών προκλήσεων μιλούν για οργανωμένο σχέδιο με ακραία σενάρια που φτάνουν τις σχέσεις των δύο χωρών στα άκρα και μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε γενική σύρραξη πολέμου.

Το σχέδιο της Άγκυρας, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, είναι να τραβήξει το σκοινί όσο πηγαίνει στο Αιγαίο. Ο τουρκικός στρατός θα κάνει υπερπτήσεις και συνεχείς παραβιάσεις με στόχο να γίνει ένα ατύχημα που θα φέρει θερμό επεισόδιο λίγων ωρών ή ημερών.

Η πλευρά της Τουρκίας πιστεύει ότι έτσι θα σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την απειλή ότι αν δεν ικανοποιήσει κάποια από τα τουρκικά αιτήματα, τότε θα γενικευτεί η σύρραξη με την κατάσταση να θυμίζει από εκείνο το σημείο και μετά Ουκρανία-Ρωσία, χωρίς κανένας να μπορεί να στοιχηματίσει αν θα είναι μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας η σύρραξη αυτή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.