Έρχεται Αρμαγεδδών: Τι θα δούμε εάν η Ουκρανία χάσει οριστικά τον πόλεμο

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μέγας κίνδυνος για την Ελλάδα...   

Οδυνηρές συνέπειες

Δύσκολη είναι η κατάσταση για τους Ουκρανούς στο μέτωπο αφού πακέτα βοήθειας από τις δυτικές χώρες δεν έχουν εγκριθεί ενώ έχουν μεγάλες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό.

Τα πράγματα για την Ουκρανία δεν πάνε καλά και δεν πρέπει να χάσει τον πόλεμο… Και αυτό διότι οι συνέπειες θα είναι κακές για όλους.

Στον Economist θεωρούν πως «μια ήττα της Ουκρανίας θα ήταν ταπεινωτική για τη Δύση, ένα σύγχρονο Σουέζ» και πως «ο χρωματισμός της ουκρανικής γης από τους κατασκευαστές ατλάντων ως ρωσικό έδαφος θα εδραίωνε την ιδέα ότι η ισχύς κάνει το δίκαιο, προς όφελος των ισχυρών ανδρών παντού».

Ο George Robertson, πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ, έχει προειδοποιήσει ότι «αν η Ουκρανία χάσει, οι εχθροί μας θα είναι αυτοί που θα αποφασίζουν πλέον για την παγκόσμια τάξη». Και πιθανότατα έχει δίκιο…

Επίσης, μια ήττα για την Ουκρανία θα ήταν καταστροφική για την ΕΕ αφού θα δώσει λαβές σε όσους υποστηρίζουν πως δεν εξυπηρετεί πλέον τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε.

Όπως γράφει και ο Economist, οι λαϊκιστές -και οι οπαδοί του Πούτιν-, στο πρότυπο του Βίκτωρ Όρμπαν της Ουγγαρίας ή της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, θα «σκίζονται» ότι ο δικός τους τρόπος είναι ο καλύτερος».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.