Ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα της κάλπης: Οι 3 υπουργοί που τελειώνει ο Μητσοτάκης

Ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα της κάλπης: Οι 3 υπουργοί που τελειώνει ο Μητσοτάκης

Πήρε τις αποφάσεις του... 

Πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο για τη ΝΔ το 33%, που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι εφικτός.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη εκπονήσει τα σχέδιά του για το μέλλον, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι αποκαλούμενες από το Μαξίμου «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο ανασχηματισμός θα γίνει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης, με «θύματα» υπουργούς στους οποίους αποδίδονται ευθύνες επιτελικά για δυσλειτουργίες και άλλες αβαρίες της κυβερνητικής μηχανής.

Ποιους «τελειώνει» ο Μητσοτάκης

Η καρέκλα που τρίζει περισσότερο από όλες, είναι αυτή του υπουργείου Εσωτερικών. Η Νίκη Κεραμέως θεωρείται πως θα απομακρυνθεί από τον υπουργικό θώκο, εξαιτίας της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού προς την υποψήφια της ΝΔ στις ευρωεκλογές, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε έρευνα για την υπόθεση, με την κ. Κεραμέως να μην δημοσιοποιεί το πόρισμα αλλά να παραδέχεται ταυτόχρονα πως υπάρχουν κενά ασφαλείας.

Και σαν να μην φτάνει το ζήτημα της διαρροής, την ημέρα που το υπουργείο Εσωτερικών θα παρέδιδε το πόρισμα για την υπόθεση Ασημακοπούλου, έγινε διάρρηξη στο γραφείο του επικεφαλής της διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ!

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε η Νίκη Κεραμέως αφού με μία ημέρα καθυστέρηση έκανε λόγο για… φερόμενη διάρρηξη, τη στιγμή που είχαν κυκλοφορήσει οι φωτογραφίες με την παραβιασμένη πόρτα.

Θεωρείται πως η θητεία της Νίκης Κεραμέως θα τελειώσει στον ανασχηματισμό, αφού έγιναν τραγικά λάθη στο υπουργείο Εσωτερικών που έχουν να κάνουν με το αδιάβλητο των εκλογών.


Επίσης, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφυλόφιλων ενώ είχε αξίωμα σε υπουργείο και ο κ. Μητσοτάκης είχε διαμηνύσει πως ήταν άλλο η αποχή βουλευτών και άλλο η «ανταρσία» εντός Υπουργικού.

Πληροφορίες ανέφεραν πως η ίδια είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψήφισε, υποβάλλοντας και την παραίτησή της. Δεν αποκλείεται να είχε ζητήσει να παραιτηθεί και να μην είχε γίνει δεκτό. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή ήταν η τελευταία της θητεία στο υπουργείο Οικογένειας αφού στον ανασχηματισμό θα απομακρυνθεί από τη θέση της.

Τέλος, δεν αποκλείεται να απομακρυνθεί από τη θέση του ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, αφού το ΕΣΥ «νοσεί» και μέχρι και κυβερνητικοί βουλευτές όπως ο Γιάννης Καλλιάνος καταγγέλλουν ανεπάρκεια του προσωπικού στα νοσοκομεία.

Ο κ. Βαρτζόπουλος δεν αποκλείεται να «θυσιαστεί» για το ΕΣΥ, στη «σκιά» και της δήλωσης «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση, το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές».

«Όταν κλείνεται κάποιος για δύο χρόνια μέσα, οι όποιες διαφορές διογκώνονται. Γι’ αυτό είχαμε και αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή ακριβώς οι επιθετικοί χαρακτήρες δεν εκτονώνονται έξω, κλείνονται στο σπίτι και εκδηλώνουν την επιθετικότητά τους στις γυναίκες. Είναι η φύση των πραγμάτων να είναι το επιθετικό, κατά συνέπεια η έννοια της γυναικοκτονίας έχει βιολογική βάση» είπε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

«Και λέω στις γυναίκες τους, γιατί αντιλαμβάνεται σε όλη την πανίδα, σε κάθε μορφή εμβίου όντος, το αρσενικό είναι επιθετικό, πιο επιθετικό γιατί στη φύση κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκησή της ή την άμυνά της. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει και στηρίζει τη νέα μορφή, είτε μιλάμε στην αγέλη είτε στη δυαδική μορφή που έχουμε στο Homo Sapiens».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Βαρτζόπουλου από το 12:45 μέχρι το 13:52

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.