Τελευταία δημοσκόπηση: Τι (τους) έκανες, Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Ποσοστό… ΚΚΕ: Ζωή Κωνσταντοπούλου, τι πας να κάνεις εκεί;

Δεν το περίμενε κανείς!

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως πιάνει τον στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές, ωστόσο οι εκπλήξεις έρχονται από αλλού!

Σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc που διενεργήθηκε για το Πρώτο Θέμα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,4% των ερωτηθέντων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δεύτερη θέση με ποσοστό 14,7% και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,4% και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Πτωτικά δείχνει πάντως να κινείται το ΠΑΣΟΚ που έχασε 4 εκατοστιαίες μονάδες από τον περασμένο Ιανουάριο και βρίσκεται μακριά από την επιδίωξη του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη να αναδειχθεί σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, η Ελληνική Λύση σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση με 9,8% ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,5%. Έκπληξη αποτελεί το ποσοστό της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που «τσίμπησε» και από το 3% έχει φτάσει στο 5,3%. Η Νίκη συγκεντρώνει 3,4% ενώ η Νέα Αριστερά 2,5%.

Τελευταία δημοσκόπηση: Τι (τους) έκανες, Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται στο «τιμόνι» της χώρας οι πολίτες απάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 37,6% το Στέφανο Κασσελάκη με μεγάλη διαφορά 10,3% και ακολουθούν Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7% ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,2%

Όσο για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ξανά πρώτος με ποσοστό 42,3% δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35,9% τρίτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 33,6% τέταρτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27% πέμπτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26,9% και έκτος ο Στέφανος Κασσελάκης με 25,9%

Ποιοι συμμετείχαν στο γκάλοπ

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο γκάλοπ, στην πλειονότητά τους αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι (26,2%) και κεντροαριστεροί (21,8%).

Όσο για την κομματική τους προέλευση, δήλωσαν ότι έχουν ψηφίσει ΝΔ σε ποσοστό 28%, ΣΥΡΙΖΑ 24% και ΠΑΣΟΚ (16,7%).

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.