«Τα ελληνικά νησιά είναι οθωμανικά αφού παραβιάσατε τη συνθήκη της Λωζάνης και βάλατε στρατό» 

«Τα ελληνικά νησιά είναι οθωμανικά αφού παραβιάσατε τη συνθήκη της Λωζάνης και βάλατε στρατό» 

«H Τουρκία διαδέχτηκε το οθωμανικό κράτος και τα νησιά ήταν οθωμανικά».

Οι Τούρκοι εδώ κι αρκετές μέρες έχουν βάλει την… κασέτα και παίζει σε επανάληψη σε ό,τι αφορά στο καθεστώς των νησιών του Αιγαίου κι επικαλούνται συνθήκες-αποκυήματα της φαντασίας τους.

Τα τουρκικά ΜΜΕ καθημερινά βγάζουν «ειδικούς» για να εξηγήσουν γιατί τα νησιά ανήκουν στην Τουρκία. Το ίδιο πράττουν και οι εφημερίδες με χτυπήματα στα πρωτοσέλιδα τύπου «τα νησιά πρέπει να τα επιστρέψουν στην Τουρκία» και «οι Ελληνες παραβίασαν τους ορούς και τα στρατιωτικοποίησαν».

Το βράδυ της Τετάρτης μίλησε στο Haber Turk ο Ναΐμ Μπαμπούρογλου, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος δήλωσε ότι «η Τουρκία διαδέχτηκε το οθωμανικό κράτος και τα νησιά ήταν οθωμανικά».

«Eμείς στη Λωζάνη τι είπαμε; Πως τα νησιά αυτά θα είναι της Ελλάδας αλλά υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Αφού παραβιάζουν το καθεστώς τους, ποιος είχε αυτά τα νησιά; To οθωμανικό κράτος. Ποιος είναι ο κληρονόμος του οθωμανικού κράτους; Η Τουρκία. Αυτά λένε τα έγγραφα, οι συνθήκες της Λωζάνης. Αφού λοιπόν δόθηκαν υπό τον όρο αυτό κα αφού παραβιάστηκε το καθεστώς τους, άρα ανοίγει η συζήτηση για την κυριαρχία τους και επιστρέφονται στον “ιδιοκτήτη” τους».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.