«Εκπλήξεις και ανατροπές»: Πάει για τη μεγάλη κίνηση ο Σωκράτης Κόκκαλης

Μπαίνει ξανά στα media ο Κόκκαλης!

Τι θα κάνει;

Για νέες κινήσεις ετοιμάζεται ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης. Ο ισχυρός άνδρας των Intracom και Intralot κάνει «δεύτερες σκέψεις» και ετοιμάζεται για κίνηση «ματ».

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας κάνει «νέες, κρυφές σκέψεις» στο μέτωπο της αξιοποίησης της Intracom Properties, σε συνεργασία με την εισηγμένη Κλουκίνας – Λάππας, στον χώρο των ακινήτων, αφού ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι «από τη φύση του ανήσυχος, με εκπλήξεις και ανατροπές».

Σύμφωνα με το insider.gr, το γνωστό πλάνο συγχώνευσης του real estate φορέα του ομίλου Intracom, δηλαδή της Intracom Properties, με τη γνωστή εισηγμένη Κλουκίνας – Λάππας (μέσω αποσχίσεων, απορρόφησης κ.α.) που θα «βάλει» την θυγατρική της Intracom στο ΧΑ δια της πλαγίας, ίσως έχει και «ουρά», ή έστω άλλες πτυχές.

Η απορρόφηση της Κλουκίνας – Λάππας από την Intracom Properties αναμένονταν από την αγορά, ωστόσο, ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Αυτό όμως που φαίνεται ότι πάει να… πραγματοποιηθεί, σε επίπεδο στρατηγικής από πλευράς της Intracom, είναι η ανάπτυξη του κλάδου ακινήτων με πιθανή τη συμμετοχή νέων επενδυτών.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν στην αγορά αναφέρουν ότι ίσως, τελικά, η συγχώνευση ή έστω η συνεργασία να μην αφορά δύο ομίλους, αλλά… περισσότερους.

Δηλαδή, στο κοινό σχήμα των Intracom Properties και Κλουκίνας – Λάππας να εισχωρήσει και τρίτος όμιλος, που είναι εκτός Χρηματιστηρίου, άρα θα χρησιμοποιήσει τις δύο άλλες εταιρείες ως «όχημα» για να εισέλθει και αυτός στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα ακίνητα

Αποκτώντας τα ακίνητα της εισηγμένης Κλουκίνας – Λάππας,, η Intracom Properties χτίζει χαρτοφυλάκιο αξίας 200 εκατομμυρίων και στόχευε στην επέκταση και σε άλλους κλάδους εμπορικών assets, στα οικιστικά, τον τουρισμό κ.α. Με τα παλιά δεδομένα, η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων τα οποία θα εισφέρει η θυγατρική της Intracom Holdings ανέρχεται σε 63,3 εκατ. ευρώ και της Κλουκίνας – Λάππας σε περίπου 48 εκατ. ευρώ, συνεπώς, η συνολική αξία των ακινήτων θα φθάσει στα 110 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.