356 ευρώ για 3 παραμυθένια βράδια: Ο κοντινός ελληνικός προορισμός που σπάει ταμεία το φετινό Πάσχα

356 ευρώ για 3 παραμυθένια βράδια: Ο κοντινός ελληνικός προορισμός που σπάει ταμεία το φετινό Πάσχα
Σαν πας στην Καλαμάτα…

Το Πάσχα απέχει μόλις μία εβδομάδα και όσοι δεν έχουν κλείσει ήδη κάποιο κατάλυμα για τις διακοπές του, τότε θα πρέπει να βιαστούν, αν δεν είναι ήδη πολύ αργά.

Το ακριβό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθιστά σχεδόν απαγορευτική την λύση των νησιών και πολύ μεγάλο μέρος της τουριστικής κίνησης εστιάζεται πλέον σε κοντινούς προορισμούς, που έχουν την μερίδα του λέοντος στην προτίμηση του κόσμου.

Οι προ-κρατήσεις για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης που αφορούν οικογένειες ή παρέες τεσσάρων ατόμων και άνω κυμαίνονται σε πολύ υψηλά ποσοστά, μάλιστα σε ορισμένες περιοχές αγγίζουν ακόμα και το 100%!

Κορύφωση

Οι ηπειρωτικοί προορισμοί αποκτούν πια την μερίδα του λέοντος για τις πασχαλινές διακοπές με τους ειδικούς να περιμένουν κορύφωση των κρατήσεων τις επόμενες ημέρες.

Σε μερικούς προορισμούς όπως η Μονεμβάσια και το Λεωνίδιο δεν υπάρχει πια δωμάτιο ούτε για δείγμα, ενώ σε εξαιρετικούς ρυθμούς κινούνται οι κρατήσεις σε μέρη όπως το Ναύπλιο, τα Καλάβρυτα, η Ναύπακτος που αποτελούν hot πασχαλινούς προορισμούς.

Μία πόλη που εξελίσσεται ταχύτατα στις τουριστικές της υποδομές και τα τελευταία χρόνια αποτελεί όλο και μεγαλύτερο πόλο έλξης είναι η Καλαμάτα.

Value for money

Το καλό (πλέον) οδικό δίκτυο, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές και τις υποδομές της πόλης, την καθιστούν όλο και πιο συχνή τουριστική επιλογή, κάτι που φαίνεται και από τα νούμερα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγγεγραμμένα 591 ακίνητα στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωση, με το κόστος κατοικίας 82 τετραγωνικών μέτρων σε απόσταση 900 μέτρων από το κέντρο της πόλης να κυμαίνεται από 365 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, με τις τιμές να μειώνονται για μικρότερα ακίνητα.

Οι προ-κρατήσεις στην Καλαμάτα κυμαίνονται στο 92% στην πλατφόρμα Airbnb, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η τουριστική κίνηση στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας θα χτυπήσει ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version