Ώρα ανασχηματισμού: Ποιους… τιμωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίθεση Άδωνι μετά τις μολότοφο στο Α.Τ. Ομονοίας: «Ντροπή! Δεν είναι κράτος αυτό»

Η προεκλογική απόδοση θα κρίνει πολλά…

Η προσοχή όλων βρίσκεται στην προεκλογική μάχη. Οι Ευροεκλογές απέχουν πια λιγότερο από 40 ημέρες και στην Νέα Δημοκρατία έχουν εστιάσει στην ανάκτηση των απωλειών, την συσπείρωση του εκλογικού πυρήνα του κόμματος, αφού η κάλπη θα αποτελέσει και μία έμμεση ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Όλοι αξιολογούνται

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνει στην άκρη η καθημερινή αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου και όλων των στελεχών.

Όπως προκύπτει από πηγές κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε όλες τις κινήσεις όλων των κυβερνητικών στελεχών (υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς) που έχουν διττή αποστολή: από την μία να φέρουν εις πέρας τα κυβερνητικά τους καθήκοντα κι από την άλλη να κάνουν ότι μπορούν στην εκλογική τους περιφέρεια, ώστε να συνεισφέρουν στον προεκλογικό αγώνα για τις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά τις κάλπες και όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «οι επιδόσεις τους θα μετρήσουν πολύ στην επόμενη ημέρα των εκλογών».

“Σηκώστε τηλέφωνα”

Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει ρητή εντολή σε όλα τα στελέχη να κινητοποιηθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες, μάλιστα κάθε υπουργός είναι υποχρεωμένος να αφιερώσει τουλάχιστον πέντε μέρες στην εκλογική του περιφέρεια μετά το Πάσχα, ώστε να βοηθήσουν στην συσπείρωση των δεξιών ψηφοφόρων και την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου.

Τα θετικά παραδείγματα που δίνονται προς τα κυβερνητικά στελέχη είναι αυτά του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη και του υπουργού υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι όπως λέγεται χαρακτηριστικά, σηκώνουν τηλέφωνα και έχουν μονίμως ανοιχτή γραμμή με τους βουλευτές που έχουν να τους παρουσιάσουν προβλήματα των εκλογικών τους περιφερειών.

Κι αυτή είναι η πρακτική που προτείνεται να ακολουθηθεί από όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.