Έφτασε να ‘χει μπροστά το «2»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις για το ποσοστό της ΝΔ

Τέτοιο ποσοστό ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Είναι δυνατόν να δίνουν τόσο την Νέα Δημοκρατία;
Σήκωσαν μανίκια στο Μαξίμου για να αντιστρέψουν το κλίμα.

Εκείνο το κυριαρχικό 41% στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές για την Νέα Δημοκρατία αποτελεί μακρινό παρελθόν.

Η κυβερνητική φθορά από τα πολλά ανοιχτά μέτωπα όπως η ακρίβεια, τα Τέμπη, το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, οι υποκλοπές, έχουν δημιουργήσει σημαντικές εκλογικές απώλειες, που αποτυπώνονται σε διάφορες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει εδώ και αρκετούς μήνες αρκετά χαμηλό βαθμό συσπείρωσης, κάτι που εκφράστηκε σε ένα βαθμό στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, κάτι που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο κυβερνών κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών.

Ιστορικό χαμηλό

Σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είχαν πέσει στο 28-29%, κάτι που σήμανε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου και δραστικές κινήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που περίπου 40 μήνες πριν την νέα εκλογική μάχη θέλει να αντιστρέψει εκ νέου η κατάσταση.

Οι επιλογές στο ευρω-ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν ένα νέο άνοιγμα στο παραδοσιακό κοινό της δεξιάς, ενώ η επιλογή δημοφιλών τηλεοπτικών προσώπων όπως ο Γιώργος Αυτιάς και η Ελεωνόρα Μελέτη θέλει να διευρύνει τα κοινά από τα οποία θα προσπαθήσει να αντλήσει ψήφους.

Στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο το ποσοστό που πήρε το κόμμα του στις τελευταίες ευροεκλογές (33%), όμως το πρώτο μεγάλο ψυχολογικό όριο είναι το 30%, με τις πρώτες ενδείξεις να είναι θετικές.

Νέα προεκλογική στρατηγική

Ήδη στο του επιτελείο έχουν σηκώσει μανίκια δύο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο Σταν Γκρίνμπεργκ και ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, οι οποίοι με κυλιόμενες δημοσκοπήσεις ανά πέντε ημέρες, προσπαθούν να πιάσουν με απόλυτη ακρίβεια τον σφυγμό του εκλογικού σώματος και να χαράξουν μία νέα επικοινωνιακή πολιτική σε ότι αφορά την προεκλογική στρατηγική, που έχει ως βάση την αυτοκριτική, τον ρεαλισμό και την ειλικρίνεια.

Ήδη τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά και η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ανακτά μέρος των απωλειών που είχε, σε μία προεκλογική περίοδο που φαίνεται πως θα έχει κι αυτή τη φορά έντονες αντιπαραθέσεις, οξύτητα και υψηλούς τόνους, αφού το διακύβευμα φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλο για την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version