Ημερομηνία- σταθμός: Τότε θα τελειώσουμε οριστικά με την πανδημία του κορωνοϊού

Ημερομηνία- σταθμός: Τότε θα τελειώσουμε οριστικά με την πανδημία του κορωνοϊού

Τι λένε τα στοιχεία

Την ώρα που ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού συνεχίζεται, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει πως η πανδημία της Covid-19 δεν έχει τελειώσει.

«Η αντίληψη πως η πανδημία της COVID19 έχει τελειώσει είναι μεν κατανοητή, αλλά λανθασμένη καθώς περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό την περασμένη εβδομάδα» τονίζει ο ΠΟΥ.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι μια νέα και ακόμη πιο επικίνδυνη παραλλαγή θα μπορούσε να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή και τεράστιος αριθμός ανθρώπων παραμένει απροστάτευτος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, περίπου τα 3/4 των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί παγκοσμίως.

Ωστόσο, τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλότερα στις χώρες χαμηλού εισοδήματος, καθώς σχεδόν 18 μήνες από τη χορήγηση του πρώτου εμβολίου, 68 χώρες δεν έχουν ακόμη πετύχει 40% κάλυψη.

Η άγνωστη ηπατίτιδα

Παράλληλα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταγράψει περισσότερες από 700 περιπτώσεις ηπατίτιδας άγνωστης αιτίας σε 34 χώρες, ενώ άλλες 112 περιπτώσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Τουλάχιστον 38 από τα παιδιά που μολύνθηκαν χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος και δέκα έχουν πεθάνει, ενώ μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ΠΟΥ οι πέντε ιοί που προκαλούν συνήθως ηπατίτιδα δεν έχουν ανιχνευθεί σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.