Ρωσία και κυρώσεις της Δύσης: Αδιανόητος «θρίαμβος» Πούτιν…

Sputnik-V: Ιστορικές εξελίξεις με το ρωσικό εμβόλιο
Κι όμως, τα κατάφερε...

Πολλαπλές κυρώσεις έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Με στόχο την μείωση των εσόδων του ρωσικού κράτους από πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η Δύση έχει επιβάλλει σειρά μέτρων.

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύουν περίπου το 1/3 του προϋπολογισμού της Ρωσίας και τα μέτρα της Δύσης φαίνεται πως δεν απέδωσαν, αφού εν τέλει εκτοξεύτηκαν τα έσοδα του κράτους και έκαναν τον Βλαντίμιρ Πούτιν θριαμβευτή της οικονομίας!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα οποία επικαλείται το Reuters, τον Απρίλιο τα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Ρωσία θα διπλασιαστούν, στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Τον Απρίλιο του 2023 το αντίστοιχο ποσό ήταν περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα το άλμα των εσόδων από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για τη Ρωσία τον Απρίλιο είναι πολύ μεγαλύτερο σε ποσοστιαία βάση από την αναμενόμενη αύξηση 30% για ολόκληρο το 2024. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, ο βασικός λόγος αυτής της εκτόξευσης είναι η αύξηση στις τιμές.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, τα στοιχεία καταδεικνύουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα δυτικά έθνη να περιορίσουν τα έσοδα του Κρεμλίνου, προκαλώντας μια «οικονομική ασφυξία», που θα προκαλούσε προβλήματα στις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Τα έσοδα στη Ρωσία, περιόρισαν το αναμενόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα για τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, στα 607 δισεκατομμύρια ρούβλια ή 0,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version