Σπαρτιάτες: Έβγαζε μάτι αυτό με τον Κασιδιάρη…

Η απόλυτη ντροπή: Ο δήμος - έκπληξη που οι Σπαρτιάτες ήρθαν τρίτοι με 12,55%

Η απόφαση

Κόλαφος για τους «Σπαρτιάτες» είναι το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις ευρωεκλογές.

Οι Αρεοπαγίτες ομόφωνα κατέληξαν στο ότι ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των «Σπαρτιατών» είναι ο έγκλειστος στις φυλακές Ηλίας Κασιδιάρης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι 11 βουλευτές που εξελέγησαν με τους «Σπαρτιάτες» και διώκονται για εξαπάτηση εκλογικού σώματος «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα τους ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία». Ουσιαστικά ο Άρειος Πάγος επιβεβαίωσε αυτό που… έβγαζε μάτι από καιρό για το κόμμα.

Μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό 86 σελίδων που αφορά τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών», οι δικαστές του Α1 Πολιτικού Τμήματος αναφέρονται αναλυτικά στη διαδρομή του Ηλία Κασιδιάρη τόσο όταν ανήκε στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής όσο και όταν μετά, ως έγκλειστος, παρείχε στήριξη στους «Σπαρτιάτες».

«Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, το οποίο υποκαθιστά τη ”ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλησε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού τού ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία».

Παράλληλα, το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναφέρει:

«Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης ”ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” και την παράνομη οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου, την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση  ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα».

Και καταλήγουν οι αρεοπαγίτες: «Κατ΄ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Σημειώνεται ότι εκτός από το κόμμα των «Σπαρτιατών», που «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο από τις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, κόπηκαν άλλα 14 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ορισμένα από τα κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.