Κυριακή χωρίς αμάξι: Τα 2 άμεσα μέτρα – lockdown της Ελλάδας αν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα το καλοκαίρι

Επένδυση εκατομμυρίων: Η Εθνική οδός Tesla του Elon Musk αλλάζει την Ελλάδα

Τι εξετάζεται για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας

Μέτρα που θα θυμίζουν εποχές… lockdown θα επιστρέψουν στην Ευρώπη εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών των 27 κρατών μελών συνεχίζονται με στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση ώστε να απεξαρτηθεί η Ευρώπη από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας.

Εκτός από τις διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει ξεκινήσει και εκστρατεία προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας από τους πολίτες, χρησιμοποιώντας στοιχεία και μελέτες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.

Ανάμεσα στις δράσεις που εξετάζονται είναι η επιβολή τηλεργασίας έως τρεις φορές την εβδομάδα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 500.000 βαρελιών πετρελαίου. Μια ημέρα τηλεργασίας ισοδυναμεί με 170.000 λιγότερα βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Κοινή χρήση αυτοκινήτου με άλλους ανθρώπους και ήπια οικονομική ενίσχυση που μπορεί να οδηγήσει σε 470.000 λιγότερα βαρέλια, ενώ η μείωση ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους τουλάχιστον κατά 10 χιλιόμετρα ανά ώρα ισούται με 430.000 βαρέλια λιγότερα και η ήπια οδήγηση φορτηγών μπορεί επίσης να εξοικονομήσει 320.000 βαρέλια ημερησίως

Επίσης σχεδιάζονται και οι Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα στις πόλεις που σημαίνει 380.000 βαρέλια λιγότερα, ενώ η χρήση μονών – ζυγών στις πόλεις εξοικονομεί 210.000 βαρέλια πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.