«Γλυκόπικρα» νέα: Μ’ αυτόν τον καιρό θα κάνουμε Πάσχα φέτος

Ένα Πάσχα διαφορετικό από τα άλλα: Τι επιτρέπεται και τι όχι

Με ήλιο ή βροχή το σούβλισμα του οβελία;

Το Πάσχα πλησιάζει και οι εκδρομείς ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τις πόλεις για να περάσουν οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης.

Ο χρόνος για τη Μεγάλη Εβδομάδα μετρά αντίστροφα και οι πολίτες παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις μετεωρολογικές προγνώσεις για να οργανώσουν τις εξορμήσεις τους.

Ο μετεωρολόγος Κλέαχος Μαρουσάκης, σε μία πρώτη εκτίμηση, αναφέρει πως το Πάσχα ο καιρός θα είναι άστατος.

Παρόμοια είναι η πρόγνωση και του Νίκου Καντερέ ο οποίος αναφέρει πως ο Μάιος είναι μήνας αστάθειας και στη διάρκεια των θερμών ωρών εκδηλώνονται καταιγίδες.

Ο κ. Καντερές, σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει πως με βάση τα στοιχεία από το 1973 έως το 2023 «στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ημέρες μετά τη Κυριακή του Πάσχα είναι αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή του καιρού».

Προσθέτει ακόμα πως ο Μάιος είναι κατεξοχήν μήνας αστάθειας και ότι στη διάρκεια των θερμών ωρών εκδηλώνονται καταιγίδες που συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Η ανάρτηση του Νίκου Καντερέ για την Κυριακή του Πάσχα:

«Πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα; Με βάση τις καιρικές συνθήκες, σε ό,τι αφορά στη θερμοκρασία και τη βροχή, που επικράτησαν τα προηγούμενα χρόνια από 2023 έως 1973, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα κάνουμε μία εκτίμηση του καιρού, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προγνωστικοί χάρτες για τις 5 Μάϊου.

Αθήνα: Η κανονική τιμή της μεγίστης θερμοκρασίας για τη συγκεκριμένη ημέρα είναι 26 βαθμοί. Με απόκλιση 3 βαθμών υπήρξαν 10 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 29 βαθμούς και άνω με τρία χρόνια τους 31 και ένα τους 34 βαθμούς το 1973!! Σε ό,τι αφορά στις μικρότερες μέγιστες υπήρξαν 13 χρόνια από 23 βαθμούς και κάτω με δύο 19 και ένα χρόνο 17 Βαθμούς! Στη διάρκεια των 50 ετών έβρεξε στις 5 Μαΐου 10 φορές.

Θεσσαλονίκη: Με κανονική τιμή τους 23 βαθμούς. Υπήρχαν 12 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 27 βαθμούς και άνω με τη μεγαλύτερη τους 33 βαθμούς το 1973.Εκείνη το έτος το θερμόμετρο έδειξε 35 στην Τρίπολη και 34 βαθμούς στη

Λαμία: Οι μικρότερες μέγιστες ήταν πέρυσι με 12 βαθμούς και βροχή και το 2011με 14 βαθμούς. Στη διάρκεια 11 ετών έβρεξε. Ο Μάιος είναι κατεξοχήν μήνας αστάθειας και στη διάρκεια των θερμών ωρών εκδηλώνονται καταιγίδες που συνοδεύονται με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ημέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα είναι αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή του καιρού. Ίδωμεν».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.