Μάχη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ: Αυτή είναι η θέση της Ελεονώρας Μελέτη στην τελευταία μυστική δημοσκόπηση

Μάχη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ: Αυτή είναι η θέση της Ελεονώρας Μελέτη στην τελευταία μυστική δημοσκόπηση

Η γνωστή παρουσιάστρια έχει... ρεύμα.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις που διεξάγει το κυβερνών κόμμα, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές.

Την θέση του προβληματισμού που υπήρχε πριν από μερικές εβδομάδες από την αρνητική τάση που υπήρχε στο εκλογικό σώμα, έχουν πάρει τα χαμόγελα και οι αισιοδοξία, αφού οι ηχηρές υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν, φαίνεται ότι δημιουργούν εκ νέου συσπείρωση.

Επιλογές που κάνουν… γκελ

Η στροφή της Νέας Δημοκρατίας σε επώνυμα πρόσωπα με ισχυρή δημοφιλία φαίνεται πως έχουν προκαλέσει θετικές αντιδράσεις στο δεξιό κοινό του κόμματος, από το οποίο υπήρχαν μέχρι πρότινος οι μεγαλύτερες διαρροές προς την Ελληνική Λύση, την Νίκη και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Η επιλογή του Φρέντυ Μπελέρη, του Γιώργου Αυτιά και της Ελεωνόρας Μελέτη έχουν λειτουργήσει πολύ θετικά προς την ψυχολογία των δεξιών ψηφοφόρων, αφού σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που έκανε η Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, η ΝΔ ανεβαίνει στο 32,3% σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, καταγράφοντας άνοδο περίπου 1% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση που είχε γίνει πριν την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την αντιστροφή εκτιμάται ότι έπαιξαν τα ονόματα που κατεβαίνουν στις εκλογές. Ο Φρέντυ Μπελέρης και οι συμβολισμοί που κρύβει η υποψηφιότητα του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρας, ικανοποιούν το παραδοσιακό εκλογικό, ενώ πολύ θετική αίσθηση υπάρχει και για τους «τηλεοπτικούς σταρ» που κατεβαίνουν μαζί του.

Πρώτος ο Αυτιάς!

Πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως είναι ο εξαιρετικά δημοφιλής Γιώργος Αυτιάς που έχει το δικό του κοινό, ενώ ακολουθούν η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Φρέντυ Μπελέρης και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι: «που βρίσκεται σε αυτά τα γκάλοπ η Ελεωνόρα Μελέτη»; Η γνωστή παρουσιάστρια ήταν η έκπληξη της τελευταίας στιγμής και οι ενστικτώδεις αντιδράσεις που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις είναι θετικές.

Δίχως να έχει κάνει ακόμα κάποια πολιτική εμφάνιση, δίχως να έχει ξεκινήσει τον προεκλογικό της αγώνα, η γνωστή παρουσιάστρια δίνεται ως έκτη πιο δημοφιλής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που αποδεικνύει ξανά πως οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις Ευρωοκλογές που απέχουν πια 51 ημέρες είναι κάτι παραπάνω από εύστοχες, τουλάχιστον αν κρίνουμε τις πρώτες αντιδράσεις του σκληρού πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.