Γιατί θα είναι υποχρεωτική η 4η δόση εμβολίου για όλους

Συναγερμός για την ιλαρά στις ΗΠΑ - Ρεκόρ κρουσμάτων

H πανδημία είναι ακόμα εδώ

Ανήσυχος για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εμφανίστηκε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Μάλιστα, ο ίδιος, ερωτηθείς για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου το φθινόπωρο, έθεσε νέα δεδομένα για όσους νόσησαν με Covid.

«Ο μεγάλος φόβος είναι ότι θα έχουμε επανάληψη του περασμένου καλοκαιριού την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου. Τώρα, με τα αφρικανικά στελέχη, το 4.5, ο ιός μπορεί να φέρει ακόμα χειρότερες εκπλήξεις. Οι εν λόγω παραλλαγές της Όμικρον είναι αρκετά παθογόνες και πάρα πολύ μεταδοτικές. Ήδη, υπάρχουν ανησυχητικά φαινόμενα», επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε στους 3 μύθους γύρω από τον κορωνοϊό:

  1. Η πανδημία τελείωσε
  2. Τα εμβόλια προστατεύουν απόλυτα
  3. Ο ιός θα γίνει γριπούλα.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είχε πει πως οι υποπαραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού θα είναι πιο ανησυχητικές από την ευλογιά των πιθήκων και πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην καθημερινή ζωή και στα μέτρα προστασίας. Ωστόσο τόνισε ότι είμαστε σε σαφή αποδρομή της πανδημίας, ενώ έχουμε και περισσότερα «όπλα» για να την αντιμετωπίσουμε. Ανέφερε ότι κατά την άποψή του η τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για όλους από τον Σεπτέμβρη, δείχνοντας ουσιαστικά το… δρόμο που θα ακολουθηθεί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.