Το απευκταίο σενάριο: Ποιος στρατός είναι πιο ισχυρός, του Ισραήλ ή του Ιράν;

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μέγας κίνδυνος για την Ελλάδα...   

Ποιος έχει την υπεροχή;

Ένα βήμα πριν από τον όλεθρο βρίσκεται η Μέση Ανατολή τα τελευταία 24ωρα, καθώς η ένταση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν κορυφώνεται, ενώ οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές δεν κρύβουν τα σχέδιά και τις απειλές τους, που θα πυροδοτήσουν ολοκληρωτικό πόλεμο ανάμεσά τους.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με drones και πυραύλους στο Ισραήλ.

Μια μέρα νωρίτερα, ο ιρανικός στρατός κατέλαβε ένα φορτηγό πλοίο που ερχόταν στην Ινδία από τον Κόλπο του Ομάν μέσω του Ορμούζ. Το φορτηγό πλοίο ανήκει σε εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που ανήκει σε Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, για το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με το ποια δράση θα λάβει ως απάντηση στην πρώτη άμεση επίθεση της Τεχεράνης κατά της χώρας.

Ποιος στρατός είναι πιο ισχυρός

Η επιθυμία του Ιράν για την καταστροφή του Ισραήλ είναι μια εξαιρετικά δημόσια και γνωστή πραγματικότητα.

Τι ακριβώς θα μπορούσε να συμβεί σε έναν πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun, το Ιράν βρίσκεται πίσω από το Ισραήλ όσον αφορά τον αμυντικό προϋπολογισμό, αλλά το Ιράν προηγείται κατά πολύ του Ισραήλ όσον αφορά τον αριθμό των ενεργών στρατευμάτων.

O αμυντικός προϋπολογισμός του Ισραήλ είναι 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο αμυντικός προϋπολογισμός του Ιράν είναι 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μιλώντας για την αεροπορική ισχύ, το Ισραήλ διαθέτει 612 αεροπλάνα και το Ιράν 551 αεροπλάνα.

Ωστόσο, όσον αφορά τα άρματα μάχης, το Ιράν έχει σχεδόν διπλάσια δύναμη από το Ισραήλ. Το Ισραήλ διαθέτει 2.200 και το Ιράν 4071 άρματα μάχης.

Το Ιράν προηγείται του Ισραήλ και στη στρατιωτική δύναμη της θάλασσας. Το Ισραήλ διαθέτει 67 πολεμικά πλοία, ενώ το Ιράν διαθέτει έναν μακρόχρονο στόλο 101 πολεμικών πλοίων.

Εκτός από αυτό, το Ισραήλ διαθέτει 43.000 τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ το Ιράν έχει 65.000 τεθωρακισμένα οχήματα.

Το Ιράν είναι επίσης βαρύτερο από το Ισραήλ όσον αφορά τον αριθμό των στρατευμάτων. Το Ισραήλ διαθέτει 1,73 εκατομμύρια στρατιώτες, ενώ το Ιράν έχει 5,75 εκατομμύρια ενεργούς στρατιώτες.

Τέλος, σύμφωνα με αναφορές διεθνών μέσων ενημέρωσης, το Ισραήλ διαθέτει σήμερα 80 πυρηνικές βόμβες, ενώ το Ιράν δεν διαθέτει επισήμως πυρηνικές βόμβες. Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει αν το Ιράν διαθέτει πυρηνικά όπλα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.