Μετά την επίθεση του Ιράν: Πρώτη καθησυχαστική κίνηση από τον Μπάιντεν…

Τι ξέρουν και τι φοβούνται οι μυστικές υπηρεσίες για τον Μπάιντεν

Τι έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη την ολοένα αυξανόμενη ένταση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν.

Το πολυαναμενόμενο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με το τι δράση θα λάβει ως απάντηση στην πρώτη άμεση επίθεση της Τεχεράνης κατά της χώρας.

Σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο τάσσεται υπέρ των αντιποίνων κατά του Ιράν για τη μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, αλλά διχάζεται ως προς το χρονοδιάγραμμα και την κλίμακα μιας τέτοιας απάντησης.

Από τη μεριά του, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, δήλωσε ότι τα σχέδια για επιθετική και αμυντική δράση έχουν εγκριθεί μετά την επίθεση του Ιράν.

«Η Χαμάς και το Ιράν θέλουν να πυροδοτήσουν τη Μέση Ανατολή και να κλιμακώσουν», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο στρατός του Ισραήλ είναι σε επιφυλακή.

Καθησυχαστική κίνηση Μπάιντεν

Ενώ οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην αναχαίτιση πυραύλων, έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Ο Τζο Μπάιντεν εργάζεται σε «διπλωματικό επίπεδο», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος. Δεν θέλουμε να κλιμακωθεί αυτό. Οι επόμενες ώρες και μέρες θα μας πουν πολλά», τόνισε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου ασφαλείας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.