Δεν έχει πέσει ποτέ έξω: Η πρόβλεψη του καθηγητή Γουργουλιάνη για όσα θα δούμε τον Οκτώβρη στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό

Όταν οι άλλοι έβλεπαν 10.000 κρούσματα: Η αντιδημοφιλής πρόβλεψη του καθηγητή Γουργουλιάνη που επιβεβαιώθηκε 1000%

Ποιοι θα πρέπει σίγουρα να εμβολιαστούν.

Aισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο ethnos.gr ο ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να περιμένουμε από το φθινόπωρο για τον κορωνοϊό και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Ως άτομο είμαι φύσει αισιόδοξο και παρ’ όλα αυτά έχουμε προετοιμαστεί με τους συνεργάτες μου να δεχθούμε αυτό το διάστημα στο νοσοκομείο κάποιους, έστω και λίγους, ασθενείς με κορωνοϊό. Ωστόσο, δεν έχουμε κανέναν. Σε όλη τη χώρα καθημερινά εισάγονται στα νοσοκομεία 85-90 ασθενείς με κορονοϊό. Αν διαιρέσουμε το συγκεκριμένο νούμερο με το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας, θα δούμε ότι αντιστοιχούν μία ή δύο εισαγωγές καθημερινά σε κάθε νοσοκομεία, αριθμός πολύ χαμηλός. Αλλά και ο καθημερινός αριθμός των νεκρών είναι μονοψήφιος, ενώ πολύ χαμηλά βρίσκεται και ο αριθμός των βαριών νοσήσεων», τόνισε αρχικά ο καθηγητής για την τωρινή κατάσταση.

Όσον αφορά το τι έρχεται από τον Οκτώβριο ο καθηγητής ξεκαθάρισε τη θέση του για το ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν σίγουρα αλλά και τι πρέπει να περιμένουμε για τις μεταλλάξεις των νέων στελεχών:

Δεν έχει πέσει ποτέ έξω: Η πρόβλεψη του καθηγητή Γουργουλιάνη για όσα θα δούμε τον Οκτώβρη στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

«Σε ό,τι αφορά το θέμα του εμβολιασμού από τον ερχόμενο Οκτώβριο, εκτιμώ ότι θα πρέπει σίγουρα να εμβολιαστούν οι ευάλωτες ομάδες και ελπίζω ότι θα έχουμε ένα καινούργιο εμβόλιο, το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει και τα νέα στελέχη. Για την αναγκαιότητα εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού εκφράζω ερωτηματικά. Άκουσα τον υπουργό Υγείας να αναφέρεται στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, όμως, θα πρέπει να δούμε, πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.