Αμύθητη περιουσία Τράγκα: Το λαβράκι εκατομμυρίων που ανακάλυψε η αρχή για το μαύρο χρήμα…

Αμύθητη περιουσία Τράγκα: Το λαβράκι εκατομμυρίων που ανακάλυψε η αρχή για το μαύρο χρήμα…

Ποιοι αναμένεται να εμπλέκονται.

Εξήντα σελίδες ήταν το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος για την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, το οποίο οδήγησε σε δέσμευσή της ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν να αποδίδονται ποινικές ευθύνες σε συγγενικά του πρόσωπα, στενούς του συνεργάτες αλλά και μεγαλοστελέχη τραπεζών που ενδέχεται να εμπλέκονται στις κακουργηματικές πράξεις που αναφέρονται στο πόρισμα.

Η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η φοροδιαφυγή και η απιστία είναι μόνο κάποια από τα αδικήματα που εντόπισε η Αρχή στο πόρισμά της, καθώς αναμένονται να προστεθούν και άλλα. Το πόρισμα διαβιβάστηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής ξεπλύματος ε.τ Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπο Βουρλιώτη, στον Οικονομικό Εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη.

Πλέον με το πόρισμα στα χέρια του ο Οικονομικός Εισαγγελέας θα μπορεί να διερευνήσει ποια πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του δημοσιογράφου, ποιοι συνεργάτες του και ποια στελέχη τραπεζών εμπλέκονται στα αδικήματα που περιγράφει το πόρισμα. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουν οι ποινικές διώξεις στα στελέχη αυτά.

Ειδικότερα για το αδίκημα της απιστίες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από ανώτατους δικαστικούς, αναμένεται να εμφανιστούν ονόματα μεγαλοστελεχών τραπεζών που χορηγούσαν δάνεια τα οποία δεν αποπληρώνονταν και ουδέποτε διεκδικούσαν την αποπληρωμή.

Εκτός από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, το 60σέλιδο πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να το κοινοποιήσει στους εμπλεκόμενους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.