Ήταν έτοιμοι από καιρό: Απίστευτο αυτό που έκανε το Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν

Ήταν έτοιμοι από καιρό: Απίστευτο αυτό που έκανε το Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν

Το... Μαγικό Ραβδί του Ισραήλ

Με τη φράση «θα κάνουμε το Ιράν να εισπράξει το αντίτιμο της επίθεσης», το Ισραήλ δείχνει έτοιμο να σχεδιάσει την απάντησή του στην επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη με drones και πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος.

Ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με την κατάσταση να είναι στην κόψη του ξυραφιού, λίγο πριν μία πιθανή ανεξέλεγκτη ανάφλεξη.

Η επίθεση απωθήθηκε από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Έχουμε μία ευκαιρία να σχηματίσουμε μία στρατηγική συμμαχία κατά του σοβαρού κινδύνου που συνιστά το Ιράν που απειλεί να οπλίσει με πυρηνικά εκρηκτικά τους πυραύλους αυτούς, γεγονός που αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή απειλή», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ αλλά και σύσσωμη η διεθνής κοινότητα ζητούν αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά

Απίστευτο αυτό που έκανε το Ισραήλ

Το Ισραήλ έκανε ένα στρατιωτικό επίτευγμα καταφέρνοντας να αναχαιτίσει σχεδόν το 100% των πυραύλων και των drones του Ιράν.

Κομβικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το σύστημα Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος). Πρόκειται για ένα δίκτυο ανιχνευτών ραντάρ και εκτοξευτών πυραύλων που χρησιμοποιούνται για την αναχαίτιση εχθρικών πυρών, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μικρού βεληνεκούς. Από το 2011 που ξεκίνησε η ανάπτυξη του οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει 1,7 δισ. δολάρια.

Ταυτόχρονα, το Ισραήλ έχει τους πυραύλους αναχαίτισης Tamir που μπορούν να καταρρίπτουν εχθρικές ρουκέτες και πυραύλους έως και 43,5 μίλια μακριά. Οι πύραυλοι αναχαίτισης παρακολουθούν το στόχο τους με ηλεκτροοπτικούς αισθητήρες και πυροδοτούνται στον αέρα όταν πλησιάσουν. Οι κάθε πύραυλος Tamir που εκτοξεύεται από το Iron Dome έχει κόστος περίπου 50.000 δολάρια.

Επίσης, η σφεντόνα του David ( David’s Sling) είναι το μεσαίου βεληνεκούς αντιαεροπορικό σύστημα που έχουν αναπτύξει οι Ισραηλινοί σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Σχεδιασμένο να αναχαιτίζει ρουκέτες που εκτοξεύονται από απόσταση έως και 185 μιλίων. Γνωστό και ως Μαγικό Ραβδί, το ευέλικτο πυραυλικό σύστημα φέρει έως και 12 αναχαιτιστές.

Το Τελ Αβίβ διαθέτει και συστήματα όπλων Arrow ικανά να προσβάλλουν στόχους σε μεγαλύτερες αποστάσεις και μεγαλύτερα ύψη, καθώς και να αναχαιτίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια βαλλιστικούς πυραύλους.

Τα συστήματα που προαναφέρθηκαν δείχνουν πως το Ισραήλ είναι έτοιμο από καιρό για επιθέσεις από αέρος…


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.