Μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Ηρεμία…

Μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Ηρεμία...

Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος;

Παγκόσμια ανησυχία και κόκκινος συναγερμός μαζί.

Αυτή θα μπορούσε να είναι μία πολύ σύντομη περιγραφή της κατάστασης για τα όσα συνέβησαν από χθες το βράδυ στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ το Ιράν.

Φυσικά η ένταση στη Μέση Ανατολή έχει θορυβήσει τους πάντες, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με drone και βαλλιστικούς πυραύλους, με το Ισραήλ να αναχαιτίζει το 99% εξ αυτών κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Το ζητούμενο, φυσικά, είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα και αν και κατά πόσον έχουν βάση οι φόβοι για έναν επερχόμενο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος, εξυπακούεται, θα τινάξει τον πλανήτη στον αέρα και θα μας κάνει να βιώσουμε καταστάσεις που ουδέποτε έχουμε δει.

Τα πράγματα, ωστόσο, παρά την κινδυνολογία, φαίνεται πως είναι λίγο διαφορετικά και η λογική δείχνει να επικρατεί. Το Ισραήλ δήλωσε πως θ’ απαντήσει μεν, όμως δεν έχει προβεί σε κάποια «σκληρή» κίνηση, ενώ και οι ΗΠΑ φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής και να μη βιάζονται να… πάρουν μέρος. Ο κύκλος του Τζο Μπάιντεν, άλλωστε, διαρρέει πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει στόχο του ν’ ακολουθήσει τον δρόμο της εκδίκησης.

Αυτά, φυσικά, είναι καλά νέα για όσους τάσσονται υπέρ της αποκλιμάκωσης- που είναι η πλειονότητα του εχέφρονος κόσμου.

Βέβαια, δεν σημαίνει πως τα δεδομένα δεν μπορούν ν’ αλλάξουν άρδην και να πάρουν μια τροπή προς το χειρότερο, όμως στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο δε διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Ξαναλέμε: στην παρούσα φάση…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.